(VIDEO) Au depus flori și au îngenuncheat la monumentul victimelor regimului comunist

Câteva zeci de tineri au comemorat astăzi ziua ocupației sovietice în Basarabia printr-o acțiune publică și depunere de flori la monumentul victimelor represiunilor comuniste.

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 76 de ani de la ocuparea Basarabiei de URSS. Astfel, membrii Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” au comemorat această zi printr-un eveniment public în centrul Chișinăului. Acțiunea a demarat la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde tinerii au afișat un tricolor imens. Ulterior, aceștia au ținut un minut de reculegere și au continuat acțiunea la piatra comemorativă a victimelor regimului comunist, care este amplasat în fața Guvernului Republicii Moldova.

Și membrii Partidului Liberal au comemorat astăzi împlinirea a 76 de ani de la ocupaţia Basarabiei de către armata roșie. Membri și simpatizanți a partidului a depus flori la piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale și au ținut un minut de reculegere.

Amintim că, la 24 iunie 2010, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a decretat ziua de 28 iunie 1940 drept Zi a ocupaţiei sovietice, fapt ce a stârnit nemulţumirea unor politicieni din R. Moldova, dar şi a Rusiei oficiale. Peste 18 zile, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional acest decret.

Sursa Video: www.ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *