Nr. 29 (24 februarie 2005)

 Social

Cartea Neagra a guvernarii comuniste
Actuala guvernare e cea mai corupta din toate cate s–au perindat la putere de la 1990 incoace... Continuare 

Casa de pe stradela «Banilor»
R. Moldova este un stat sarac deoarece coruptia este cea care "conduce" treburile in acest stat, printre traditiile guvernantilor fiind camuflarea propriilor venituri si averi, acumulate, deseori, pe cai ilicite. Continuare 

Doi graniceri au fost arestati pentru ca au incercat sa strice «legile» Vamei
Doi tineri lasati la vatra au fost arestati din cauza unei incaierari cu un vames, inca pe cand se aflau in armata. Continuare 

R. Moldova judecata la Strasbourg de 12 ori
Puterea de la Chisinau se "incomodeaza" sa–i ceara lui Putin eliberarea lui Ivantoc si Petrov–Popa. Continuare 

Cartea Neagra a guvernarii comuniste

Actuala guvernare e cea mai corupta din toate cate s–au perindat la putere de la 1990 incoace. Deosebirea dintre alte guvernari si cea comunista este ca ea se afla la putere si tot ea e abilitata sa controleze, supravegheze, sanctioneze abuzurile. Astfel se creeaza impresia ca organele de control sunt puse mai degraba sa ia sub ocrotirea lor si sa apere incalcarile celor de la guvernare, nu sa le depisteze.

Comunistii mimeaza doar lupta cu coruptia, ei se declara "luptatori contra coruptiei", dar contra coruptiei... altora.

Potrivit organizatiei nonguvernamentale Transparency International (IT) Republica Moldova e una dintre tarile cele mai corupte din Europa. Cele mai corupte institutii fiind justitia (au declarat 82% din chestionati), vama si organele de control (74%). Fiecare al 4–lea cetatean e nevoit sa dea mita, mai ales organelor de control, inclusiv celora care lupta cu... mita. Volumul total al mitei este de 6,1 la suta din veniturile oricarei afaceri. S–a constatat ca aproape fiecare intreprindere este vizitata de catre structurile de control in medie de circa 35 de ori pe an. Coruptia in acest stat est–european a devenit de stat. 90% din cetateni considera ca nu pot activa in economie daca nu dau mita. Numai pe parcursul unui an functionarii publici iau mite in valoare totala de circa 1 miliard de lei, adica 1/3 din valoarea Bugetului de stat. Indicele coruptiei a crescut in ultimii patru ani cu circa 200%.

"Coruptia stranguleaza Moldova", a spus Pamela Hyde Smith, fosta ambasadoare a SUA la Chisinau. Coruptia celor de sus, a concluzionat dna Smith, si este cauza principala a saraciei din Republica Moldova.

Desi guvernantii se lauda ca a crescut PIB–ul, si Venitul National etc., nivelul de viata al populatiei a scazut vertiginos.

Republica Moldova a ajuns cea mai saraca tara din Europa. Si cea mai corupta. Ea mai are si conducerea cea mai incompetenta. Conform unui raport al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) Republica Moldova ocupa ultimul loc din Europa dupa calitatea guvernarii.

Un proverb de–al nostru zice: "Pestele de la cap se strica".

Una dintre cele mai prospere familii din aceasta tara saracita, nu saraca, este familia presedintelui Voronin.

Fiul lui Vladimir Voronin, OLEG VORONIN, e cu adevarat un om cu capacitati deosebite. El a concentrat in mainile sale aproape toata industria zaharului, aproape toate afacerile din import, de cereale si de panificatie, cele din domeniul bancar, cele ale asigurarilor, constructiilor, businessului imobiliar si turistic, ale prestarilor serviciilor pe Internet s.a.m.d. Orice persoana care incearca sa faca o afacere — da de Oleg.

Oleg Voronin este proprietarul (presedinte al Consiliului de Administrare) Bancii "FinComBanc", prin care taticul–presedinte a impus sa–si deruleze activitatile cei mai importanti subiecti economici din republica, inclusiv institutii ale statului.

Daca vreun exportator de grau doreste sa vanda cereale in afara republicii el este obligat s–o faca doar prin intermediul firmelor "Transline", conduse de Oleg Voronin (conform deciziei Guvernului din 20 iulie 2004).

Acest lucru s–a facut si la indicatia ministrului Agriculturii, Dmitri Todoroglo, cumnatul lui Vladimir Voronin. Astfel doar pentru intermedierea vanzarii a 150 de mii de tone de grau din republica firmele de expeditie au castigat 750 000 de dolari (8 milioane 850 mii lei).

Si asta — fara ca proprietarii acestora sa miste vreun deget.

O alta firma a lui Oleg Voronin, SRL "Metal Market" (str. Hancesti, nr. 79), se ocupa cu exportul de metale, cu preferinta de la Uzina Metalurgica din Rabnita, dar si cu importul materialelor de constructie din Germania, Italia, Ungaria.

Firma "Construct–market", care e tot a lui O. Voronin, are ca domeniu de activitate constructia de case.

Intreprinderea mixta "Transline Moldova–Ucraina", controlata de acelasi Oleg, se ocupa cu organizarea activitatilor de transport, comercializarea lemnului si a fierului.

Asociatia "ZAHAR" (Chisinau, bd. Stefan cel Mare, nr. 73), care apartine si ea lui Oleg Voronin, controleaza Mafia Zaharului in Moldova. Tot junele Oleg e proprietarul unei mari intreprinderi — Fabrica de zahar din Briceni, cumparata la pret de nimic, cand pretul ei real este de cateva zeci de milioane de dolari, din care a vandut tot utilajul Uzinei Metalurgice din Rabnita, inclusiv sinele de la calea ferata din preajma, ca metal uzat.

In 1997 Oleg Voronin a reusit sa introduca in Romania mii de tone de zahar, mai mult decat intreaga productie a Republicii Moldova. De unde a luat tanarul businessman atata zahar? Explicatia e mai mult decat banala: in acel an Cuba comunista a acordat mai multe mii de tone de zahar pentru spitalele din Republica Moldova. Ajuns pe mainile fiului presedintelui, zaharul a fost vandut la Iasi si Kaliningrad.

De altfel familiei Voronin ii displac doar istoria si civilizatia romanilor, nu si banii acestora.

Oleg Voronin are mai multe firme in Romania: "M.S.I. Trading Ltd"(Iasi, str. Moara de Foc); S.C. "Kaolin"–Impex S.R.L.Vaslui (or.Vaslui, str. Calugareni, L/9, ap. 5), "Daewoo" (firma mixta romano–moldoveneasca, cu sediul in Chisinau, bd. Moscovei, Nr. 11) s.a. Tot la Iasi, junele Voronin, pana relativ nu demult, avea sapte depozite en–gros.

Paradoxul, insa, e altceva: banii romanesti ajunsi la Chisinau stimuleaza antiromanismul tatalui comunist.

Restaurarea Manastirii Carpiana a devenit pentru familia Voronin un procedeu de estorcare si spalare de bani, lucrarile fiind supravegheate de cei care s–au declarat nu o data atei — Vladimir si Oleg Voronin. Mentionam ca Voronin a obligat la 3 mai 2004 toti agentii economici din republica sa doneze o cota de 0,8–0,9 din venitul si cifra de afaceri anuala "pentru lucrarile de reconstructie ale complexului monastic Capriana", pe un cont deschis la banca feciorului sau "FinComBank". Nimeni nu cunoaste suma acumulata, dar din surse competente se cunoaste ca ea este enorma, iar la Capriana n–a ajuns nici a zecea parte din ea.

Oleg Voronin si sotia sa Elena sunt un fel de "mosieri" in Chisinau: ei detin numeroase terenuri de pamant, dar si mai multe imobile, case, apartamente etc., pe strazile Ion Creanga (unde domiciliaza permanent), pe str. V.Alecsandri, 81, si Vasile Alecsandri, 79, pe strada Mateevici (locul unde s–a aflat fosta casa a lui Leonid Brejnev), pe str. Ciocarliei (unde detine trei loturi de pamant, doua obtinute de la Primaria capitalei si altul — cumparat de la o persoana fizica), s.a.

In cate case locuieste tanarul Oleg Voronin?! Iti pui aceasta intrebare, stiind cata lume nu are un coltisor de acoperis de asupra capului.

La ora actuala familia Voronin tinteste sa–si insuseasca intreprinderea de bauturi alcoolice "Aroma", Banca de Economii a republicii, s.a. Se creeaza impresia ca adevaratul stapan al Republicii Moldova e Oleg Voronin, iar Vladimir Voronin il ajuta doar s–o mulga cat mai bine.

Centrul de Combatere a Crimelor Economice si Coruptiei, Procuratura Republicii, Ministerul de Interne si cel de Justitie, Securitatea, etc. s–au transformat in instrumente de terorizare a oponentilor politici ai lui Voronin, dar — lucrul cel mai trist — presedintele republicii foloseste intregul aparat de stat pentru imbogatirea sa personala si a familiei sale.

Mentionam ca fiul lui Voronin a putut deveni atat de bogat, doar ocolind legea si calcand in picioare principiul liberei concurente in economia de piata.

Toti businessmenii care au stat in calea afacerilor fiului presedintelui au fost sau inlaturati, sau falimentati (prin controale aberante), sau arestati.

Insusi Vladimir Voronin afirma ca dansul nu cunoaste activitatile de business ale feciorului Oleg.

Dar, stie demult toata lumea ca averea lor este comuna.

Si ca domnul presedinte e cel care efectueaza acoperirea politica si apara ilegalitatile fiului, ca acesta sa poata aduna cat mai multi bani.

Iar Voronin, atunci cand vorbeste de egalitatea si echitatea sociala a populatiei, evident ca nu–l are in vedere pe feciorul sau si nici pe sine: in timp ce majoritatea poporului devine mai saraca — ajungand in ultimii 4 ani cel mai sarac popor din Europa — ei devin tot mai bogati, numarandu–se printre persoanele cu cele mai mari averi din aceasta parte a Europei.

Presedintele Vladimir Voronin nu seamana deloc a fi, cum isi zice, un presedinte "comunist".

In timp ce presedintele Chinei Hu Jintao a locuit la statiunea balneara de la Karlovy–Vari intr–un apartament care costa 200 de dolari pe zi, presedintele Voronin a cerut sa i se dea apartamente al caror cost depaseste 1000 de dolari pe zi.

La fel procedeaza Voronin si cand participa la diverse simpozioane, intruniri.

Iar acesti bani sunt platiti din buzunarul tarii, adica al nostru, al fiecaruia.

Faptele nu ar fi atat de socante daca Voronin ar fi presedintele bogatei Elvetii sau emirul nu mai putin bogatului Qatar, dar dansul este presedintele uneia dintre cele mai sarace tari din lume si a celei mai sarace tari din Europa.

Dar "comunistul nr. 1" al tarii s–a deprins cu luxul.

In 2001, imediat dupa ce a devenit presedinte, V.Voronin a trecut din limuzina sa BMW, care costase 50 000 de dolari intr–un automobil mai scump si mai luxos, un Mercedes, pentru care s–a platit 150 000 de dolari.

Acum intentioneaza, ca sa se protejeze de un posibil atentat pus la cale de smirnovisti si Antiufeevi, sa–si procure un automobil blindat, al carui cost estimativ este de aproximativ

500 000 de dolari.

De unde acesti bani? Evident ca nu din leafa domniei sale de presedinte al tarii, care nu depaseste 1000 de dolari pe luna.

Voronin are o locuinta de 4 camere intr–un bloc al fostei nomenclaturi comuniste de pe strada S. Lazo din centrul capitalei. De la o vreme el a inceput sa cumpere apartamentele de la scara sa; intentionand sa–si largeasca spatiul vital cat toate cele cinci etaje ale imobilului. Deocamdata e doar la jumatate. Dar daca mai castiga un mandat in urmatorii patru ani va reusi sa procure si restul casei. Locatarilor li se propun alte apartamente in alte zone ale orasului, iar cand acestia nu pot fi convinsi cu bani (un metru patrat de spatiu locativ costa in imobilul respectiv peste 1000 de euro; un apartament de 3–4 camere costand intre 100 000 si 200 000 euro), are presedintele si alte modalitati de a convinge, pe care nu se intimideaza ca sa le aplice.

Dar Vladimir si Taisia Voronin nici nu prea locuiesc in apartamentul lor din inima Chisinaului. Dansii s–au mutat la vila din padurea Condrita, vila care apartine statului, situata la 39 km de oras. Reparata capital in timpul presedintiei lui Petru Lucinschi (aici a fost primit presedintele rus Vladimir Putin), in ultimii 4 ani acest bun al statului a devenit un bun al familiei Voronin. A fost largit spatiul prevazut pentru ei cu inca 500 de hectare de padure, inconjurat cu un gard inalt de sarma ghimpata — ca un adevarat lagar de concentrare, prin care sa nu poata patrunde nici o pasare, Voronin mai construindu–si pe acel teritoriu de peste 5000 ha inca o vila. Vila actuala si spatiile auxiliare — pentru cele aproape o suta de slugi, bodyguarzi, ingrijitori si dresori de animale — au fost de doua ori renovate si modernizate.

La aceasta vila luxoasa "modestul" presedinte comunist se comporta ca un boier feudal: tine cai de rasa, pe aleile parcului conduce in mare viteza motocicleta sa de lux pentru care fiul Oleg a platit 20 000 dolari, organizeaza banchete pentru prietenii de partid, vila de la Condrita semanand tot mai mult cu cea de la Kuntevo a lui Stalin, de unde acesta a condus in ultimii ani de viata URSS–ul si unde punea la cale strategiile de distrugere a propriului popor si a planetei.

Conform statutului partidului comunistilor presedintele acestui partid care e si presedintele statului nu are dreptul sa se lafaiasca in lux sau sa se dedea la un mod de viata incompatibil cu saracia poporului care se zbate in nevoi si mizerie, si pe care presedintele Voronin "il conduce" spre viitor din beciurile pline cu butoaiele de zaibar de la Condrita.

Premierul VASILE TARLEV, care e al treilea in lista comunistilor la alegeri, nu ramane nici el prea mult in urma familiei Voronin.

E celebru cazul cu gestionarea frauduloasa a 2 500 000 dolari, pe cand Tarlev era director al fabricii "Bucuria".

Cand e intrebat ce a facut cu cele doua milioane si jumatate de dolari, V. Tarlev o face pe "niznaiul".

V. Tarlev si ruda sa Petru Tarlev sunt responsabili pentru criza painii (care asa si n–a ajuns sa coste 16 banuti, cum au promis comunistii la alegerile din 2001, ci s–a scumpit si mai mult) si de situatia critica de la S.A. "Franzeluta", generata de afacerile ilicite la achizitionarea fainii.

Premierul Tarlev e vinovat si de gestionarea frauduloasa a mijloacelor financiare din Fondul de rezerva al Guvernului.

Tot el a impartit sute si mii de hectare dintre cele mai bune pamanturi din republica pentru case particulare.

Ne referim la Hotararea semnata de V. Tarlev si D. Todoroglo, de a elibera 33,2 ha din cadrul Complexului experimental al Academiei de Stiinte si a le oferi unor doritori de a–si face castele, cei mai multi — oaspeti de pe alte meleaguri, la Chisinau.

Alte incalcari grave sunt: instrainarea, in 2002, a circa 24,8 ha de paduri din fondul "Moldsilva" pentru constructia de vile a familiilor lucratorilor Cancelariei de Stat, repartizarea a unei suprafete de 24,8 ha in locurile pitoresti de la Holercani pentru constructia unor vile pentru oamenii bogati ai tarii Bursa imobiliara "LARA" (cu care colaboreaza fructuos O.Voronin) s.a.

Comunistul VADIM MISIN a derulat si el in ultimii ani afaceri de milioane.

Domnia sa are mai multe firme de distribuire a tigarilor, fiind intr–un fel proprietarul din umbra al Intreprinderii de Stat "Tutun Moldova". (De aici si unele neintelegeri cu familia Voronin, care doreste sa preia tot pachetul de control al acesteia). Tot familia Misin — Vadim, sotia acestuia (care e locotenent–colonel) si fiul Serghei — prin firma "Dufremol" S.R.L., se afla in posesia retelei de magazine "Duty–Free", – 16 filiale si depozite vamale, cu 20 de conturi bancare — marfurile carora sunt scutite de impozite si taxe vamale si care ii aduce venit de zeci de mii de dolari anual.

Alt fondator al firmei SRL "Dufremol" afara de Serghei Misin, fiul lui Vadim Misin, este VLADIMIR KOLESNICENKO, directorul general al firmei "Jolly Alon", reprezentantul lui Boris Birstein in Moldova.

Deci tot ce confisca vamesii nostri trece in subordinea firmelor lui Misin si Kolesnicenko.

In acelasi timp cotizatiile de partid ale comunistilor milionari constituie doar 16 lei pe luna.

V.Misin mai este cunoscut prin presiunile pe care le face asupra organelor de drept.

Domnia sa a facut demersuri la Judecatoria Centru si la Tribunalul Municipal Chisinau pentru a fi eliberat din inchisoare fostul presedinte al Bancii "Intreprinzbanca", care a prejudiciat statul de sute de mii de dolari.

Si MIHAI CAMERZAN a insistat sa fie eliberat din detentie un infractor — vice–directorul Bancii de Economii, Golic, pe constiinta caruia zac mai multe zeci de mii de dolari sustrasi ilegal.

Un alt boss comunist, VLADIMIR MOLOJEN, seful departamentului Tehnologii Informationale, e tatal Mafiei Pasapoartelor.

Prietenul apropiat al familiei Misin a transferat recent pe contul din Canada a "omului de afaceri" Boris Birstein suma de 23 milioane 096 mii dolari americani pentru tiparirea de pasapoarte. Dar, conform unei Hotarari a Guvernului din 18 ianuarie 1992, Guvernul incheiase un contract cu tipografia germana "Bundesprucheret" pentru confectionarea a 5 milioane 20 mii de pasapoarte in valoare de 5 milioane 139 mii 780 dolari SUA. Astfel un pasaport costand 1,02 dolari.

De ce s–au comandat atunci inca 5 milioane 39 mii de pasapoarte pentru strainatate la o populatie de 3 milioane 600 de mii de cetateni (fara Transnistria, apoi — din totalul populatiei — mai mult de jumatate sunt copii si nu au nevoie de pasapoarte, un sfert de populatie sunt batrani care stau pe la casele lor, de pasapoarte avand nevoie cel mult un milion de cetateni), numai V. Molojen stie.

Dupa ce pasapoartele au fost executate, de ce s–au mai transferat inca 23 de milioane de dolari, tot "pentru pasapoarte"?

Cine va da o elementara dare de seama in fata poporului?

Doar acestia sint banii nostri, ai tuturor.

EUGENIA OSTAPCIUC, presedintele comunist al parlamentului, si–a insusit prin abuz de serviciu si incalcarea legii o locuinta in centrul capitalei, pentru care Guvernul a platit 361 mii de lei.

Ministrul de Interne GHEORGHE PAPUC are si el o biografie interesanta: diploma de studii si–a cumparat–o, a lucrat o vreme in Republica Kabardino–Balkara, de unde, atunci cand a fost supus unei anchete penale, a fugit de inchisoare in Moldova, unde a fost facut ministru.

Mai intai a fost comandant al Brigazii de destinatie speciala "Fulger", fiind prins cu deturnari de fonduri, cu care si–a construit casoiul de pe str. T. Panfile, 4–1.

A prejudiciat Brigada cu sute de mii de lei.

Drept "pedeapsa" — Voronin l–a facut ministru al Afacerilor Interne.

Dar se stie: V. Voronin ii avanseaza si–i pune in posturi–cheie doar pe cei pe care–i are "la mana", cu dosare penale, incalcari grave etc. Asa, crede domnia sa, acestia ii vor fi cei mai ascultatori. Si–i sunt.

Si VASILE IOVV, vice–prim–ministrul comunist al republicii, are fecior. Firma lui Dimitri Iovv a incheiat inca in noiembrie 1997 cu taica–sau, pe cand acesta era ministru al transporturilor, un contract de achizitionare a aparatului de comunicatii. Diferenta dintre costul real al echipamentelor (3,3 milioane de dolari) si banii incasati (4,23 milioane dolari) s–a pripasit in buzunarul familiei Iovv.

Conform Hotararii Curtii de Conturi din 3 august 1999 V. Iovv in calitatea lui de ministru al transporturilor, a prejudiciat statul de 1,29 milioane de dolari.

De aceea, poate, a si avut de suferit Vasile Pantelei, demisul presedinte comunist al Curtii de Conturi, ca dintr–o inertie s–a varat... pe unde nu trebuia.

Din activitatea de ministru al transporturilor a tov. Iovv, asa si nu se stie unde–au disparut 30 de autobuze "Ikarus", nou–noute, care s–au pornit de la Budapesta, dar asa si n–au mai ajuns la Chisinau, cele 40 de milioane de dolari ale BERD, ce–au fost, zice–se, ingropate in soseaua Chisinau–Balti si care s–a oprit la Straseni, din lipsa banilor, s–au evaporat, evident, cu... concursul ministrului Iovv.

Sotia ministrului V. Iovv detine 90% din actiunile firmei "Autobusiness" din orasul Balti. Vasile Iovv a devenit proprietar al intreprinderii de stat "Universal–Autoservice" din Balti, pe care a privatizat–o, ignorand principiile sale comuniste, cu incalcari grave, ca un capitalist sadea.

Tot domnia sa e unul dintre marii mosieri ai republicii, avand in posesie peste 400 ha de pamant in raionul Dubasari.

E proprietarul din umbra al unor cariere de piatra, inclusiv a celei de la Micauti.

De activitatea de vice–prim–ministru din ultimii 4 ani ai lui V. Iovv Curtea de Conturi inca nu s–a ocupat, pentru ca nu i s–a permis sa se ocupe.

Dar cu siguranta ca ea ar gasi destule subiecte fierbinti si aici.

Chiar cercetand de ce a fost incendiat acum doi ani cabinetul de lucru al vice–premierului V. Iovv, care a ars cu tot cu scaune si darile de seama financiare disparute in neantul guvernarii comuniste.

Mentionam ca unul dintre stapanii de azi ai statului independent Republica Moldova — Vasile Iovv — a refuzat sa semneze Declaratia de Independenta a Republicii Moldova, la 27 august 1991.

Deputatul comunist IURI CICINOV, presedinte al Societatii Vanatorilor si Pescarilor din Moldova, facut deputat de catre Voronin in urma unor vanatori crancene, a solicitat din 2001 incoace ajutoare de zeci de mii de lei, platite din cotizatiile vanatorilor si pescarilor, care se adauga salariului sau destul de gras de deputat al poporului.

Tot lui I. Cicinov Societatea Vanatorilor si Pescarilor i–a mai acordat, in calitate de "ajutor material", pe langa zecile de mii de lei, doua televizoare color, un frigider "Stinol", ii achita lunar plata de cateva mii de lei a abonamentului pentru telefonul mobil s. a.

Nu–i acesta abuz?!

ALEXANDRU JDANOV a vandut cu 20 000 dolari apartamentul sau din Sangerei, pe care–l obtinuse gratis de la stat. Si–acum batranul comunist prin diverse relatii mai face si el unele afaceri, dar, recunoaste si domnia sa, nu la nivelul bosilor sai de partid.

Acum cativa ani partidul i–a pus in buzunar 30 000 dolari (din fondul de rezerva al guvernului) cu care si–a efectuat o operatie chirurgicala in Germania.

Un alt comunist notoriu, ex–directorul Intreprinderii de Stat "Moldtranselektro" Mihai COSTEA a incercat sa transfere in contul unei firme care nu exista, "Belang Commerce Limited", 13 milioane de lei, tot de–ai statului.

Cum hotia s–a facut fara stirea lui Voronin, lui Mihai Costea i s–a intentat dosar penal, care, speram, sa fie finalizat.

Deputatul comunist IVAN CALIN ex–presedinte al consiliului de Administratie a celei mai bogate banci din republica — Banca de Economii, care urma sa conlucreze cu Banca lui Oleg Voronin, urmand ca dupa alegeri din doua sa devina una.

La congresul partidului comunistilor din luna decembrie 2004 delegatii "taranilor si proletarilor" s–au deplasat la Teatrul de Opera si Balet cu limuzine luxoase "Scoda", cumparate din Occident pe bani grei, din bugetul statului, si nu din cel al partidului comunistilor.

Datorita lacomiei lor tara cu pamantul cel mai fertil din Europa a devenit cea mai saraca (furata) de pe continent, iar poporul cel mai harnic din Europa — a devenit cel mai sarac (furat) de pe continent.

Exemplele de mai sus sunt doar cateva dintre abuzurile strigatoare la cer ale celora care ne conduc.

Ii vom lasa sa ne mai fure inca patru ani?! Sau la 6 martie 2005 le vom spune: "Ajunge!"

Iar membrii partidului comunistilor — cu minciuni si tipete isterice — isi mai doresc inca un mandat. Ca sa se imbogateasca — ei si odraslele lor — si mai mult. Si — pentru ca sa scape de raspundere.

Sa nu–i lasam pe delapidatori sa se mai strecoare inca o data in fruntea statului. Locul lor e–n alta parte.

Sa ne facem dreptate la 6 martie 2005.

Votati contra coruptiei comuniste!

Nicolae DABIJA


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com