2010—2015

Începe marea oligarhizare, coruperea deputaților, criminalizarea justiției, mituirea alegătorilor.

În perioada 2010—2019 coruperea alegătorilor a devenit un fenomen extins, fățiș, abuziv. Votul cetățenilor era determinat de pungi cu hrișcă, sticle cu ulei, saci cu ceapă, cizme de cauciuc, concerte electorale sau conserve de carne.

În aceeaș perioadă este devalizat un miliard din trei bănci ale Republicii Moldova, printr-o schemă care a conectat politicieni, șefi de bănci, oameni de afaceri, toți unici în operațiuni ilicite de preluare de bani din bunurile publice. Ulterior, datoria pentru miliardul furat a fost pusă pe umerii cetățenilor, iar mulțimea de anchete pornite nu au cauzat condamnarea și detenția unei liste exhaustive de persoane implicate.

Coruperea justiției, mușamalizarea anchetelor de corupție mare

Cazul cu cea mai mare captură de heroină din istoria R.Moldova developează și modul în care nu a mai funcționat justiția în acea perioadă, dar și în cele ulterioare.

La 20 martie 2008, în centrul Chişinăului, doi inspectori ai poliţiei rutiere au depistat un automobil încărcat cu saci de fasole, în care erau deghizate brichete de heroină în cantitate de 200 kg. Au urmat arestări, anchete peste anchete timp de 10 ani.

În final, au fost condamnate 4 persoane, dar 3 au reușit să fugă din țară iar singurul condamnat la închisoare, Corneliu Savca, s-a plâns la CEDO, Moldova fiind condamnată ulterior și achitându-i acestui fost polițist peste 13 mii de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

mersin eskort

-
web tasarım hizmeti
- Werbung Berlin -

vozol 6000