[video]Semeni porumb, culegi cânepă

Șapte hectare de cânepă au fost depistate pe plantațiile de porumb în satul Viișoara, raionul Edineț. Proprietarii terenurilor susțin că au semănat porumb, dar a răsărit și cânepă printre acesta.

Cu toate astea plantele erau bine îngrijite, astfel în cadrul operațiunii ”Mac 2012” oamenii legii au ridicat 57.890 de plante.

În urma prelucrării acestor plante şi vînzărilor posibile, bănuiții ar fi putut câştiga aproximativ 100 milioane de lei. Acum aceștia sunt cercetați penal și riscă o pedeapsă de la 4 la 6 ani de închisoare.

Detalii în reportajul televiziunii locale AVM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ion

    Dragă redacţie, de ce informaţia este publicată la mai bine de 10 zile de la depistarea cazului, tot odată la 2 zile după reportajul publicat la Publica TV despre ilegalităţile depistate în Direcţia Antidrog a MAI? De unde sa stabilit numărul de 57890 plante, dacă colaboratorii de poliţie nu sunt în stare să numere pănă la aşa număr, de ce nu se pomeneşte cultivatorul acestei plantaţii, fostul anchetator al CPR Edineţ Tudor Dogotaru, m-r de poliţie ? Şi că este un cultivator de cînepă cu experienţă de 4-5 ani, că activează nu de unul singur, dar cu alţi “conducători din cadrul comisariatului şi ministerului, care şi …. au încercat stoparea cazului, dar…..

  2. maria

    Cum să depisteze plantaţiile de cînepă poliţia prin popumb,dacă pe marginea şoselelor cresc adevărate plantaţii şi nu le vede nimeni.Face-ţi o excursie de la Bozieni(Hînceşti) spre Cimişlia ,vă uitaţi pe drepta ce de cînepă creşte lîngă carosabil,apoi de la izvorul pe lîngă satul Hîrtop puţin mai spre Cimişlia,pe un drumuleţ la deal,ajunge-ţi direct la o gunoişte,transformată în plantaţie de cînepă.Întîmplător am avut ocazia să trec pe alături şi mau luat fiorii de la ce am văzut.Vrem o naţiune sănătoasă? Îmi venise nişte gînduri să cobor din maşină şi să le dau foc,dar pe căldurile alea ,mi-a fost frică,să nu dau foc şi la plantaţiile ţăranilor săraci.Aşa că poate voi ve-ţi contribui cumva la nimicirea acestor plantaţii.Am circulat mult pe acest traseu,dar pînă anul acesta nu am mai văzut aşa ceva.Şi cred că şi în alte localităţi mai există aşa ceva,doar cei ce se ocupă cu aşa BUSINESS inventează şi ei pe parcurs.Cine va căuta droguri la gunoişte şi pe marginea drumurilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *