(video)Produse de ieri, fabircate mâine. Poliția a depistat nereguli la fabrica de unt din Florești

sursa video: mai.md

Ofițerii Comisariatului de Poliție Bălți,  în urma unei verificări în cadrul SA „Fabrica de unt din Florești”  au depistat un șir de nereguli. Aceștia au găsit 304 pachete de chefir degresat, în valoare de 1.520 lei pe care era indicată data fabricării de 14.07.2012, asta deși verificarea a avut loc în data de 12.07.2012.

La fel, polițiștii au depistat 8,8 tone de unt, în valoare de 457.600 lei, care nu aveau indicat pe ambalaj data fabricării și termenul de valabilitate. Mai mult, 1,5 tone de unt, de același fel, în valoare de 78 mii lei, erau păstrate pentru a fi comercializate, deși termenul de valabilitate era depășit din 6 iunie 2011.

Valoarea totală a produselor lactate ridicate, în urma verificărilor, constituie 537.120 lei.
Potrivit : mai.md, pe numele factorilor de decizie ai întreprinderii a fost pornită o cauză contravențională, în baza art. 98 „Utilizarea, la marcarea produselor, a unor indicaţii false ori înşelătoare” și art. 273 „Încălcarea regulilor de comerț” ale Codului contravențional. Pentru aceste încălcări sunt prevăzute pedeapse cu amendă de până la 300 u.c. și respectiv de până la 200 u.c.
sursa: mai.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *