(video) Viaţa ca un Gulag

Din 1940 până în 1951, autorităţile sovietice au deportat în Siberia şi în Kazahstan mai bine de 600 de mii de intelectuali şi gospodari moldoveni, aşa-numiţi «duşmani ai poporului». După 70 de ani, dosarele victimelor represiunilor politice din timpul regimului totalitar comunist rămân secrete. Cei peste 100 de mii de deportaţi care mai sunt în viaţă luptă pentru a-şi restabili averea confiscată ilegal. Deşi o parte dintre deportaţi au fost reabilităţi, aceştia nici până în prezent nu se consideră repuşi în drepturi.

Puteți viziona istoriile mai detaliate la acest link : http://reporterdegarda.md/viata-ca-un-gulag


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *