Principală  —  Video   —   (video) Vezi ce se întâmplă…

(video) Vezi ce se întâmplă cu viața ta digitală după ce mori

Imaginează-ți că unul dintre cunoscuții tăi are un bagaj plin cu personalitatea lui de pe Internet. Toate like-urile lui, fotografii, imagini, conversații, emoții și secrete. Și, dintr-o dată, prietenul tău moare. La puțin timp, la ușa îți vin reprezentanți Google cu dreptul legal de a lua, folosi și recrea ceea ce vor ei din bagajul prietenului tau. Este bine sau nu?

Acest lucru deja se întâmplă. Principalul vinovat este Facebook. Știi că ai încărcat acolo ani întregi de date ce țin de personalitatea și viața ta astfel încat chiar de ai muri, un străin ar putea să își facă o idee destul de clară despre cine erai și ce faceai.

Mulți oameni își pun atât de multe lucruri pe rețelele social media încât devin aproape dependenți de ele, devin jurnale personale. Fiecare status poate atrage “like”-uri, o fotografie comentarii. Din fericire, datele pe care le pui pe aceste retele sociale sunt anonime – sau așa spun companiile. Ce îl poate opri pe un angajat Facebook, de exemplu, sa se uite la ceea ce faci tu “din spatele scenei”?

In prezent, 70% din internauții din întreaga lume folosesc rețelele sociale și acest număr este în creștere. Unicul lucru pe care îl au în comun toți cei peste 1,1 mld. de oameni care sunt în prezent pe Internet este faptul că vor muri. De fapt, în medie, trei utilizatori Facebook mor în fiecare minut, in 2011 au decedat 1,78 milioane de utilizatori ai celei mai mari rețele sociale din lume.

Stii ce se intampla cu viata ta digitala după ce mori? Gmail poate trimite urmașilor tăi/rudelor tale toate e-mail-urile și contactele, la cerere. Aceleași lucru este valabil si in cazul Hotmail. De asemenea, Twitter poate da rudelor copii ale tuturor mesajelor tale.

Cu toții știm că atat Facebook cât și Google se folosesc de nevoia noastră de a împărtași lucruri (uneori personale) pe Internet pentru a face profit si cu toate acestea tot vizităm des retelele sociale. Dar este corect să te folosești de ceea ce a scris un om când înca era în viață? Nu. Și poți face ceva impotriva acestui lucru? Raspunsul este DA.

sursa: wall-street.ro