[video] Truc aerian cu un aparat de zbor de 55 de kg

Yves Rossy, poreclit şi Omul Rachetă, a zburat timp de 7 minute, în paralel, cu un avion de linie la aproape 1.400 de metri înălţime şi la o viteză de peste 200 km/h Cu un costumul special  de 55 de kilograme și anvergura aripilor de 2 metri acesta este propulsat de 4 motoare, care îi permit  să planeze,   să ia altitudine sau să intre în picaj.

Înainte de a deveni celebru prin cascadoriile sale aeriene, Yves Rossy a lucrat ca pilot, timp de 17 ani, în aviaţia elveţiană.

Dacă acum a zburat peste Alpii elveţieni, acum 4 ani în urmă, cînd a zburat pentru prima oară cu costumul său special, a făcut-o deasupra lacului Geneva, apoi a traversat în acelaşi fel Canalul Mânecii şi Marele Canion din Statele Unite.

Imagini: RussiaToday


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *