[Video] Șansa de a vedea lumea

Peste 7 000 de persoane din R. Moldova au un handicap vizual, care variază de la orbire totală la vedere slabă, iar în regiunea transnistria numărul lor depășește 1 200.

Totodată, nu există date oficiale despre numărul copiilor cu această patologie. Unicele instituţii preşcolare care pot fi frecventate de copiii cu dificultăţi de vedere sunt grădiniţa nr.44 din Tiraspol şi grădiniţa nr.135 din Chişinău.

Urmăriţi diseară, la Moldova 1, emisiunea Reporter de Gardă, despre ajutorul şi susţinerea partenerilor europeni oferită acestor copii şi părinţilor lor. Echipament oftalmologic modern, ochelari speciali, monitoare şi jucării, consultaţii şi tratamente gratuite – de toate acestea au beneficiat micuţii de la cele două grădiniţe de pe ambele maluri ale Nistrului, în cadrul unui program susţinut financiar de PNUD Moldova şi UE.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *