[VIDEO] Sacrificiu pentru limba română

Ani la rând au fost pe linia întâi a mişcării de eliberare naţională. Rolul şi valoarea lor în procesul de făurire a unui stat democratic este pe cât de incontestabil, pe atât de necunoscut. Miile de femei, de la deputate până la ţărance, care s-au dedicat trup şi suflet valorilor naţionale,rămân într-un con de umbră. După ce 20 de ani, bărbaţii au demonstrat că sunt lideri ineficienţi, cum ar fi viaţa R. Moldova dacă femeile Independenţei ar fi puse în valoare?


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. =Crai-Nou Unionist dela Hotin=

  Un video:
  FEMEILE UNIONISTE din Moldova de Est:

  http://www.zdg.md/video/video-sacrificiu-pentru-limba-romana-3/comment-page-1#comment-1208606

  1.
  Patrioata românca si Marea Unionista:
  taranca Ioana Terinte din s. Costesti, raion Ialoveni ! Mai vrednica si desteapta decât majoritatea politicienilor ruso-fili, dar anti-români si anti-unionisti de la Chisianu !
  2.
  TAMARA SUNITA: PATRIOATA UNIONISTA DIN TIGHINA, o sustinatoare a grupului Ilascu din inchisoarea ocupanta din Transnistria !
  3.
  La 1 oct. 1970 — elevele adolsecente Asia Andru si Lilia Neagu au scris lozinci anti-sovietice anti-ocupatie dar pro-românesti pro-unioniste pe cladirile din centrul Chisinaului ! Glorie lor ! Apoi arestate si inchise de ocupanti !
  4.
  profesoara Ana Bejan din Soroca, Mare Unionista de la liceul „Constantin Stere” ” Ne lipseste un lider national care sa ne conduca !
  5.
  Doina Marin, sotia cântaretului UNIONIST Ion-Aldea Teodorovici, martiri unionisti ambii omorâti de ocupanti moscali intr-un accident la comanda la 29 oct.1992.
  6.
  poeta deputata Leonida Lari, martira unionista, omorâta prin cancer la comanda de catre teroristii ocupanti in dec.2011.
  7.
  Catinca Mardarovici, activista feminista
  8.
  medic Nadia Brânzan din Rezina, ex-depuata 1992.
  9.
  scriitoarea deputata Lidia Istrati,
  martira unionista ucisa de teroriosti ocupanti prin imbolnavire la comanda in 1997. Daca ar fi fost in viata ar fi fost o candidatura exceptionala la Presedintia Rep. Moldova si a României.
  Amintire Vesnica Martirilor Nostri ! ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———– —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥——— ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  NUMAI RE-UNIREA NOASTRA CU PATRIA-MAMA ROMâNIA MARE EUROPEANA
  NE VA RE-ADUCE LA NORMALITATE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *