Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon anunță că Ștefan Gațcan,…

Dodon anunță că Ștefan Gațcan, împreună cu familia, a părăsit R. Moldova: „Se temea, mi-a cerut ca paza de stat să-l însoțească până la ieșirea din țară”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, susține că deputatul Ștefan Gațcan, împreună cu familia sa, a părăsit miercuri, 2 iulie, R. Moldova. Dodon spune că Gațcan i-a cerut protecție și ca agenții Serviciului Protecție și Pază de Stat l-au însoțit pe acesta până la ieșirea din țară. Declarațiile au fost făcute de către șeful statului în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Unde este domnul Gațcan și ce a fost câteva zile în urmă? Eu știu că a fost o discuție la fracțiunea noastră. Dânsul a venit la fracțiune așa cum a convenit cu colegii mei din PSRM și a depus cererea de părăsire a Parlamentului Republicii Moldova. Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele fracțiunii PSRM s-a adresat cu o cerere președintelui țării, adică mie, să asigurăm pază de Stat dumnealui, pentru că avea frică pentru viața sa, de cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă ca să scrie cererea probabil, nu știu, el se temea și i-am dat pază de Stat. Sunt gata ca oricărui alt deputat să ofer pază, care este amenințat de cineva poate să se adreseze și noi să evaluăm și o să luăm o decizie.

Dumnealui a solicitat pază de stat, i-am spus pe când și pe cât timp îți trebuie, poftim, dar avut nevoie de pază de Stat doar până la frontieră. Din câte cunosc eu, din câte m-au informat colegii, Serviciul Protecție și Pază de Stat, care a fost lângă el, ne-a comunicat că dumnealui a spus că vrea suport până la ieșirea din țară. A ieșit din țară, dar nu pot să vă spun în ce direcție pentru că noi nu cunoaștem și a spus că mai mult de pază de Stat nu are nevoie. Împreună cu soția și copiii a plecat omul din țară, aceasta este decizia dumnealui, să depună cerere să lase mandatul și să plece din țară.

Aberațiile care ieri s-au început, bandiții aceștia de-a lui Șor și Candu, sunt foarte interesante, mi-am adus aminte când Plahotniuc aruncat cu curcani deasupra gardului de la Președinție. Fix așa, dacă cineva credea că Șor și Candu, nu sunt împreună, iată, i-ați văzut pe toți împreună cum au ieșit la protest în fața Președinției”, a declarat Dodon.

De miercuri dimineață, 1 iulie, doctorul-deputat Ștefan Gațcan este de negăsit. Totul a început după ce parlamentarul a anunțat că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova.