[VIDEO] Promo RdG: Avocați de (re)formă

Zece avocați reținuți în primele luni ale anului 2014 de către CNA pentru acte de corupție. Conform legii, avocat poate deveni orice cetăţean al Republicii Moldova, cu capacitate deplină de exerciţiu, licenţiat în drept, care se bucură de o reputaţie ireproşabilă, a efectuat stagiul profesional şi a susţinut examenul de calificare. Excepție fac judecătorii, procurorii și doctorii în drept, care pot deveni avocați dacă au un anumit stagiu de lucru în funcțiile lor anterioare. Uniunea Avocaților recomandă ca onorariile avocaților să varieze între 50 și 150 de euro pentru o oră de muncă. În R. Moldova există aproximativ 3.000 de persoane care dețin licența de avocat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. Dumitru

    iata din cauza judecatorilor cu reputatia patata sufera institutia avocaturii, care tot timpul a fost elita justitiei. aveti perfecta dreptate avocatii barsetka, care habar nu au cum sa scrie o cerere sau un demers, dar presteaza servicii de intermediere, nu trebuie sa fie avocati.

  2. Pascaru

    Să stiti că acolo unde se iau hotăriri banditesti avocatul piritului este neposredstvenii POSREDNIC dintre banda care DĂ si banda care primeste(judecătorii).Asa că cei ce au dosare perdute la CEDO(judecători) o parte din vină o poartă si avocatii.

  3. Pascaru

    Domnule Administrator am scris la redactia ZdG o scrisoare deschisă cu rugămintea de a o publica.Cind o să fie publicată?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *