[VIDEO] Operaţiunea ZEBRA a revenit la primărie

Membrii Coaliţiei Voluntariat au organizat pe 29 mai o nouă operaţiune „ZEBRA” , în faţa primăriei municipiului Chişinău. Prin aceasta, voluntarii au dorit să sensibilizeze autorităţile publice dar şi şoferii, pentru a asigura accesul pietonilor în locurile special marcate.

Totodată, organizatorii au făcut publică şi o scrisoare adresată ministrului Afacerilor Interne şi şefului Poliţiei Rutiere prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de numărul mare al accidentelor ce au loc la trecerile de pietoni.

„Constatăm cu regret că nu au fost luate măsurile necesare şi neregulile continuă cu accidentări ale pietonilor pe zebră şi la semafoare, cu parcări pe trotuare – care fac imposibilă deplasarea utilizatorilor de scaun rulant, a bicicliştilor, a copiilor pe trotinete etc. Mai mult, după implementarea recentelor modificări la cadrul legal, în contextul reformei MAI, observăm crearea unui vid legislativ în ceea ce ţine de competenţa Inspectoratului naţional de patrulare de a aplica în calitate de agent constatator, a sancţiunilor administrative respective”, se arată în scrisoare.

Operaţiunea „ZEBRA” se organizează pentru a patra oară şi vine să completeze şirul evenimentelor desfăşurate în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *