(video) O călătorie video în Bunkerul-42, adăpostul personal al lui Stalin din timpul Războiului Rece

imagini: youtube.com

Bunkerul 42 a fost creat în 1940 pentru a servi ca adăpost personal al lui Stalin în timpul Războiului Rece, şi recent a fost readaptat pentru a fi un muzeu de istorie masiv.

Bunkerul subteran este situat la 65 de metri de metrou, în centrul Moscovei. Acesta, aproximativ 30 de ani a asigurat securitatia în caz de atac nuclear. În fiecare zi de la 100 la 600 de persoane au lucrat în obiect pentru a fi în alertă și gata de a furniza comunicaţiile telefonice şi de telegrafie. Numărul de personal total a fost  mai mare, ajungând la 2500 de persoane.  În anii ’60 Bunkerul-42 a fost complet echipat cu toate necesită, în cazul unui atac nuclear. Magazin de alimente, combustibil, aer şi sisteme de ventilaţie,  de filtrare, un sistem de alimentare cu apă. Toate acestea timp de mai multe luni.

La sfârşitul anilor ’80, fiind în reducerea tensiunia de confruntare nucleară  Bunkerul-42- a pierdut din valoarea sa deși, și acum este un obiect complet independent cu propria sursa de alimentare şi sistemele de comunicare şi este gata pentru a rezista la toate atacurile nucleare.

Acum acest spațiu subteran este folosit și pentru organizarea de evenimente de orice tip: prezentari, seminare, teambuilding, film-fotografiere, corporative şi zile de naștere.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *