(video) Reporter de Gardă 68. Neangajate din cauza sarcinii

Multe persoane din R.Moldova se plang că au dificultăti in obtinerea unui loc de munca, dar cel mai dificil le este la angajare femeilor însarcinate. Desi legislația muncii prevede drepturi egale pentru toate persoanele apte de munca, viitoarele mame sunt respinse deseori, pentru ca ar fi nerentabile din cauza că așteaptă un copil.

La agenția pentru ocuparea forței de muncă din Chișinău nu există o statistică, care ar constata câte femei însărcinate sunt în căutarea unui loc  de muncă. În 2011 la  agenție au fost înregistrate 4520 femei și din ele plasate în câmpul muncii au fost doar 1896, ceea ce nu constituie nici jumătate din numărul lor. Pe parcursul anului au fost scoase din evidență pe motivul plecării în concediu de maternitate 51 femei. Din ele au beneficiat de ajutor de somaj 21 femei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *