(Video) Chimia manipulărilor în presă

Cum funcționează manipularea asupra oamenilor, aflați în noul material de la Reporter de Gardă:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Acum trei ani, “fostii” deveniti “actuali” le “serveau” cetatenilor vise despre o viata de vis. Din moment ce “alesii” au ales sa nu mai respecte “visul”, nici pe cei care au ales sa-i vomeze pentru “vis”, Matrixul a ales altceva. Activeaza Comunicarea prin arta dezinformarii, descalificarii, amenintarii. “Specialistii” – cata frunza si iarba – alesi pe spranceana, au scoala KGB-ista, FSB-ista, Mos-sadica etc. Petardele cosmaresti, bazate pe exploatarea fricii, manipularea psihologica, bazata pe minciuna propagandistica, sunt raspandite cu nonsalanta, ca si cum oamenii ar avea o gandire infantila. Miza este: pentru ca “insipide peuple” sa traiasca intr-un cadru moral rasturnat, Oficina obscura gandeste piesa in subteran, intr-un stil ritualic brutal, medieval. Ce urmeaza? E simplu: cabotinii platiti regeste se perpelesc pe sticle, dau din gura, arunca borhot in ventilatoare. Ca deh, gura-casca trebuie sa aiba mintea ocupata mereu cu “deflagratii” apocaliptice, gen “valeu, iata ce grozavii se pot intampla”. Poporul trebuie sa fie orb, astfel incat sa renunte la libertatile civile, la propriul discernamant. Poporul trebuie sa fie in sevraj, astfel incat sa perceapa conducatorii (“fosti” “actuali”) drept singurii salvatori ai tarii. Pentru a-si salva pielea si Famiglia, mijloace lor de informare toxica in masa, de indobitocire, fac tot timpul apel la sentimente si la
    reactii glandulare. Nu la ratiune! Pentru ca numai asa pot intoxica minti, pot distruge destine, pot trage inteligenta in jos. Pentru ca numai un sistem nefunctional, corupt si mincinos poate sa tina cetatenii in ignoranta si emisuni vulgare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *