(VIDEO) Ce vor femeile?

Viorica este mamă a doi copii. Deși recunoaște că este fericită, viața nu a lipsit-o de momente mai neplăcute. Ea a fost nevoită să plece la muncă peste hotare, iar când a revenit acasă, fiica cea mică nu o mai recunoștea. Această amintire o macină și acum, după mulți ani.

În ajunul Zilei Internaționale a Femeilor, Viorica și fiica ei Victoria, au acceptat să-și împărtășească visurile, îngrijorările și să ne vorbească despre violența împotriva femeilor.

Conform datelor Inspectoratului General al Poliţiei, în 2016, s-au comis 618 infracţiuni cu caracter sexual. Numărul acesta a crescut cu aproape 2% comparativ cu anul 2015. Din cele 618 infracțiuni, 333 au fost violuri (2015 – 297; +12,1%) şi 285 (2015 – 311; -8,4%) acţiuni violente cu caracter sexual. La capitolul menţionat, 41 de infracţiuni au fost comise în locurile publice, 19 crime au fost comise de către persoane în stare de ebrietate, 27 infracţiuni au fost comise de către persoane anterior condamnate şi 10 au fost comise în grup, 21 infracțiuni au fost comise de către copii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, 123 infracţiuni au fost comise de către persoane apte de muncă, însă neîncadrate în câmpul muncii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *