[video] Arme la oamenii lui Grigore Petrenco

În primăvara anului curent, în temeiul materialelor operative cu caracter compromiţător şi o rezonanţă socială deosebit de importantă, acumulate de către ofiţerii Inspectoratului Național de Investigații, a fost iniţiată cauza penală pe faptul bănuielii rezonabile de creare şi conducere pe teritoriul Republicii Moldova a unei organizaţii criminale care era specializată şi avea ca scop identificare şi recrutarea continuă a noilor membri, crearea de fonduri băneşti şi de altă natură pentru susţinerea activităţilor criminale ale organizaţiei, înzestrarea membrilor cu arme şi instrumente în vederea săvîrşirii infracţiunilor excepţionale şi deosebit de grave, concomitent coordonînd planurile şi acţiunile sale cu alte organizaţii şi grupări criminale din ţară şi din străinătate.

Acţiunile şi activităţile structurii menţionate au fost camuflate sub acoperirea aşa-numitei organizaţii „ANTIFA REZIST”, pentru asigurarea protecţiei membrilor care erau implicaţi în acţiuni deosebit de grave pentru societate şi prezentau pericol social sporit, atentînd direct la normele constituţionale şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

În comun cu Direcţia de profil a Procuraturii Generale au fost efectuate măsuri speciale de investigaţii şi procesual-penale de proporţii fără precedent. În rezultat, au fost acumulate probe pertinente şi indubitabile care confirmă autenticitatea informaţiilor primare, în baza cărora a fost iniţiată cauza penală. Acţiunile vizate prezintă cel mai grav pericol la adresa securităţii naţionale, de la declararea Independenţei Republicii Moldova.

Un aspect foarte important, constatat în cadrul urmăririi penale, îl constituie faptul că în cadrul organizaţiei criminale sub acoperirea mişcării „ANTIFA REZIST”, erau implicaţi atât cetăţeni ai Republicii Moldova, cât şi cetăţeni ai statelor străine, în special membri identificaţi ai structurilor extremiste şi grupărilor criminale armate din străinătate, cu experienţă semnificativă în acţiuni radical-militare, conflicte violente armate în condiţii de stradă, activităţi diversioniste şi sabotaj. O parte semnificativă din adepţii organizaţiei au fost angajaţi plenar în acţiuni radical-extremiste în Ucraina, ţările Orientului Mijlociu şi Africa de Nord.

Astfel, în dimineaţe zilei de 26 noiembrie, curent, în faza finală de prelucrare operativă şi urmărire penală, de către grupurile mixte formate din ofiţeri INI şi procurori din Procuratura Generală, au fost efectuate mai multe percheziţii în încăperi şi reţineri în flagrant a persoanelor, membri activi ai „ANTIFA REZIST” şi ai unei organizaţii politice. Cetăţenii vizaţi produceau, păstrau şi pregăteau muniţii, echipamente paramilitare speciale, truse speciale cu elemente şi obiecte destinate acţiunilor diversioniste, mijloace de comunicare şi resurse financiare în proporţii deosebit de mari.

Pe adresele unde au fost efectuate percheziţii au fost depistate cantități mari de armament şi muniţii, printre care: aruncătoare de grenade de model „MYXA”, grenade de ofensivă de model RGD 5, trotil şi detonatoare, pistoale automate şi pistoale cu amortizor, dispozitive explozibile cu acţionare de la distanţă, cartuşe de diverse calibruri în cantităţi enorme şi multe sticle inflamabile de model „Coctail MOLOTOV”, echipament specializat gen rucsac cu cele necesare pentru organizarea diversiilor, scheme ale planurilor generale ale construcţiilor instituţiilor de importanţă strategică în stat, precum Comisia Electorală Centrală, Compania Publică Teleradio-Moldova, etc.

În prezent sunt audiate 5 persoane și urmează să fie investigate alte 10. Sunt întreprinse măsuri speciale de investigaţii complexe în vederea atragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate şi a complicilor acestora.

Poliția va întreprinde toate măsurile de prevenire și de neadmitere a tentativelor de a destabiliza situația din Republica Moldova.

Precizăm că, Antifa a fost fondată de apropiați ai deputatului PCRM, Grigore Petrenco. Acesta a fost și unul din motivele pentru care ultimul a fost exclus din PCRM. În aceste alegeri, Petrenco candidează pe listele Partidului Patria.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Sura

    Красовки это видать приравняют к химическому оружию

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *