Principală  —  IMPORTANTE   —   „Regimul de la Tiraspol interzice…

„Regimul de la Tiraspol interzice tranzitul”. Unii cetățeni ai R. Moldova nu pot trece prin regiunea transnistreană

Întreprinderea de Stat ”Bacul Molovata” a plasat pe pagina sa de Facebook un anunț în care indică faptul că începînd cu ziua de 18 septembrie, regimul de la Tiraspol interzice tranzitul prin regiunea transnistriană a cetățenilor R. Moldova care și-au înregistrat domiciliul în satele Molovata Nouă, Cocieri, Roghi și Corjova după 3 iunie, 2020. Astfel, întreprinderea anticipează un trafic sporit de pasageri și autoturisme la podul plutitor ÎS “Bacul Molovata”.

„Începînd cu ziua de 18 septembrie, regimul de la Tiraspol interzice tranzitul prin regiunea transnistriană a cetățenilor R. Moldova care și-au înregistrat domiciliul în satele Molovata Nouă, Cocieri, Roghi și Corjova după 3 iunie, 2020”, se arată în comunicat.

Astfel, începînd cu 18 septembrie, întreprinderea anticipează un trafic sporit de pasageri și autoturisme la podul plutitor ÎS “Bacul Molovata”.

„Vă rugăm insistent să aveți rezervă de timp la traversarea rîului Nistru, să păstrați calmul și să respectați ordinea de îmbarcare. Angajații ÎS “Bacul Molovata” vor îndeplini curse adăugătoare pentru a vă ajuta să ajungeți acasă”, a mai precizat întreprinderea.

Biroul Politici de Reintegrare nu a venit cu o reacție la informația privind interzicerea tranzitului prin regiunea transnistreană. Contactată de ZdG, Cristina Lesnic, Viceprim-ministra pentru reintegrare, nu a răspuns la telefon pentru o reacție.

Anterior, s-a anunțat că în regiunea transnistreană, carantina ar putea fi prelungită până la 1 decembrie, conform unui proiect elaborat de așa-zisele autorități de la Tiraspol, care motivează prin „lupta împotriva răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus”.