Reporter de Gardă: Așteaptă de ani buni ajutorul statului


În condiţiile în care mai puţin de un procent dintre locuitorii R. Moldova şi-au asigurat locuinţele, atunci când ajung în impas, având proprietăţile deteriorate de calamităţi sau situaţii excepţionale, oamenii aşteaptă primul ajutor de la autorităţile statului. Uneori acest ajutor le este acordat, alteori sunt refuzaţi sau li se promite, dar banii întârzie ani buni. Este şi cazul locuitorilor din satele Bălăsineşti şi Belea-vinţî din r. Briceni, care de aproape patru ani tot aşteaptă sprijinul promis. În primele cinci luni ale anului 2014, din Fondul de Rezervă al Guvernului, care este destinat situaţiilor neprevăzute, au fost repartizate aproape 1/3 din mijloacele financiare.

Vezi și „Bătuţi” de natură, aşteaptă de ani buni ajutorul statului


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *