Minori în penitenciare

Începând cu vârsta de 14 ani, minorii ajunși în conflict cu legea, pot fi deja trași la răspundere penală. Potrivit legislației, o persoană care încă nu a împlinit 18 ani este considerată copil. Până recent, minorii erau interogați, judecați și ținuți în detenție preventivă în aceleași condiții cu delincvenții maturi. După interogatoriu și după decizia judecătorească, minorii se pomeneau într-o cameră cu gratii la geamuri și ușa de fier încuiată. În așteptarea sentinței finale, minorii sunt plasați în izolator, alături de celulele adulților.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *