Cine va călători cu trenul european, inaugurat astăzi la Chişinău?

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la ceremonia festivă de prezentare a primului tren renovat la standarde europene, care va circula pe căile ferate din Moldova. La manifestare, care s-a desfăşurat la Gara Feroviară din Chişinău, au venit deputaţi în Parlamentul R. Moldova, membri ai Guvernului, conducători ai instituţiilor de stat, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi cetăţeni ai oraşului.

După cum a declarat ministrul Transportului şi Gospodăriei Drumurilor al R. Moldova, Anatol Şalaru, trenul a fost renovat la Fabrica din Paşcani, România. Trenul va circula pe linia Tighina – Ocniţa, iar la traseu va ieşi peste o lună, iar până atunci va fi testat. Potrivit ministrului Şalaru, trenul renovat este foarte econom, din punct de vedere al consumului de combustibil.

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, după ce a urcat în unitatea de transport, a menţionat că R. Moldova a ajuns deja Europa, în ce priveşte troleibuzele care circulă pe străzile capitalei, dar şi a trenurilor care vor circula deja pe căile ferate de la noi.

Garnitura de tren este compusă din trei vagoane, adaptate, inclusiv, pentru persoanele cu dizabilităţi. Fiecare vagon dispune de toalete moderne, aer condiţionat, spaţii amenajate pentru bagaje şi supraveghere video pe timpul călătoriei. Scaunele sunt echipate cu prize pentru telefoanele mobile şi pentru laptopuri. Pasagerii vor putea, de asemenea, utiliza internetul.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. misu

    Este necesara constructia caii ferate de tip european intre Chisinau si Ungheni. Doar asa marfurile si pasagerii vor ajunge mai repede in toata Europa. Si cu trenuri moderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *