„Business de familie”: un avocat estorca 90 mii de lei pentru un procuror

sursa video: protv.md

CCCEC şi Procuratura anticorupţie au realizat în comun reţinerea unui avocat bănuit de trafic de influenţă. Acesta, activînd în cadrul unui Birou de avocaţi din or. Călăraşi, ar fi pretins şi primit 90 mii lei de la cetăţean pentru încetarea urmăririi penale pe faptul comiterii unui furt de către ultimul.

Banii urmau să fie transmişi ulterior unui procuror din cadrul procuraturii, care s-a dovedit a fi mama avocatului, ce conducea urmărirea penală pe acel fapt. La momentul reţinerii, avocatul a încercat să fugă cu motoreta pesonală, aruncănd banii şi provocînd un accident rutier. Cei 65 mii lei marcaţi „mită CCCEC”, au fost depistaţi lîngă mijlocul de transport al suspectului, fiind preluaţi de ofiţerii Centrului anticorupţie.

Menţionăm că, anterior, sub controlul colaboratorilor Centrului, către bănuit a fost efectuată o livrarea de control în sumă de 25 mii lei. În privinţa acestuia a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 326 al. (2) lit. c) Cod penal al Republicii Moldova – „trafic de influenţă”. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *