«Oamenii-fluturi» abandonaţi de sistem

De-a lungul secolelor, oamenii au învăţat să lupte cu diferite maladii, uneori învingându-le, alteori – fiind învinşi. Boala fluturaşului răsună blând, însă suferinţele pe care le provoacă sunt foarte dureroase. Este o maladie incurabilă, de aceea sistemul medical din Moldova nu face faţă acestor suferinţe.

În medicină, este numită epidermoliza buloasă. Este o maladie genetică, căreia în popor, i se zice boala fluturaşului, deoarece bolnavul are pielea atât de sensibilă precum aripile unui fluture, care se frâng foarte uşor.

Puteți viziona acest reportaj pe site-ul reporterdegarda.md http://reporterdegarda.md/%C2%ABoamenii-fluturi%C2%BB-abandonati-de-sistem


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *