Ziarul de Gardă solicită oferte pentru evaluarea și formularea de recomandări pentru optimizarea paginii web

ZdG anunță selectarea unui expert/unei experte sau a unei companii pentru evaluarea și consultarea redacției ZdG în procesul de evaluare a paginii web și de formulare a recomandărilor pentru optimizarea paginii.

Scopul și descrierea

Ziarul de Gardă este o instituție media independentă, specializată în investigații jurnalistice, lansată în anul 2004. Pe lângă ziarele tipărite în limbile română și rusă, mai deține și pagina web www.zdg.md cu versiune în limbile română și rusă.

Sarcini și responsabilități:

Evaluarea designului actual al paginii web www.zdg.md. Consultarea echipei implicate în activități pe pagina web. Elaborarea unui raport de evaluare cu prezentarea unor recomandări detaliate si strategice pentru sporirea eficienței si a vizibilității online a www.zdg.md.

Descrierea recomandărilor într-un set de termeni de referință (ToR) pentru contractarea ulterioară a serviciilor de rescriere a codului și re-design a paginii web, în care:

 • Să fie descrise separat funcționalitățile care sunt accesibile vizitatorului și cele care sunt accesibile administratorului site-ului;
 • Să se prezinte evaluarea financiară aproximativă pentru fiecare funcționalitate recomandată în parte;
 • Să se realizeze prototipul paginii principale, a meniurilor și a sub-meniurilor (paginile care se deschid din pagina principală). Acestea vor include prototipurile pentru fiecare categorie de material;
 • Descrierea noului design al meniului să fie făcută în formă de arbore;
 • Designul site-ului și codul să fie adaptate în mod automat pentru o experiență optimă pe dispozitive mobile;
 • Optimizarea să conțină sugestii pentru creșterea vitezei de încărcare a site-ului;
 • Recomandările pentru re-design să fie făcute ținând cont de specificul organizației și a scopurilor sale, precum și de specificul portalului (știri despre media și actualități despre organizație);
 • Recomandările să țină cont de raportul cost-eficiență în realizarea optimizărilor.

Cerințe și calificări:

 • Cunoștințe și experiență în domeniul mass-media din Republica Moldova;
 • Cunoștințe și experiență în domeniului designului site-urilor (inclusiv experiență în scrierea codurilor și în elaborarea analizelor și evaluarea site-urilor);
 • Cunoștințe și experiență în comunicare, promovare de conținut media și marketing on-line;
 • Atitudine responsabilă față de angajamentele asumate.

Dosarele vor conține:

 • CV-ul pentru persoanele fizice sau descrierea organizației pentru persoanele juridice;
 • Portofoliul cu exemple de lucrări relevante și contacte pentru referințe;
 • Oferta financiară și termenii de executare.

Termenul limită pentru recepționarea dosarelor este 10 iulie, 2018. Dosarele vor fi depuse prin email la adresa ziardegarda@gmail.com. Candidatul sau candidata selectată va fi anunțat(ă) timp de 5 zile lucrătoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Reporter

  Desigur mai bine mai târziu, decât niciodată. Totuși ați neglijat prea mult pagina web și în special comentariile! Și acum comentariile admise sunt postate la rubica Comentarii, dar nu și la articolul propriu zis la care se referă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *