Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   (foto) ZdG, amenințat pentru articolul…

(foto) ZdG, amenințat pentru articolul „Casa de lux și femeia din spatele ÎPS Vladimir”

Astăzi, 11 septembrie, la ora 11.45, după publicarea în ZdG a articolului „Casa de lux și femeia din spatele ÎPS Vladimir”, la redacție a telefonat un cetățean care s-a prezentat ca fiind Ruslan Ibraghimov, soțul doamnei Nelli Tcaciuc, fondatoarea firmei SRL „Organziația de pază Afla-Nord” și proprietara imobilului în care locuiește ÎPS Vladimir. Ibraghimov a precizat că, totodată, el este reprezentant al comunității cecene din R. Moldova.

9Acesta ne-a reproșat pe un ton amenințător că ZdG a publicat casa și fotografiile Nellei Tcaciuc, fără a avea acordul ei. Ibraghimov ne-a spus că, fiind din Cecenia și fiind musulman, va aplica în raport cu noi ”legile cecene”. El a precizat că nimeni ”nu are voie să se atingă de soția sa”, în afară de el. În final, bărbatul, vorbitor de limba rusă ne-a spus că ”nu va lăsa lucrurile așa”. Discuția a durat aproximativ 14 minute și a fost înregistrată de ZdG.

Menționăm că articolul „Casa de lux și femeia din spatele ÎPS Vladimir” a fost ilustrat cu fotografii în care apare Nelli Tcaciuc alături de ÎPS Vladimir – în haine de vacanță, pe plaje exotice. Fotografiile au fost expuse pe o rețea de socializare de înseși Nelli Tcaciuc, ZdG preluându-le, datorită faptului că activitatea ÎPS Vladimir este de interes public.

ZdG a depus o sesizare la poliție, solicitând investigarea acestui caz de amenințări.

 

Redacția ZdG