Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vladimir Putin a semnat un…

Vladimir Putin a semnat un decret prin care le interzice rezidenților ruși să transfere valută în conturile băncilor străine și să utilizeze servicii de plată străine. Măsura intră în vigoare din 1 martie 2022

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat interzicerea împrumuturilor în valută și a transferurilor de către rezidenții ruși în afara țării începând cu 1 martie. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Rusiei, drept răspuns la sancțiunile economice impuse Moscovei de către Occident, transmite zona.media.

Decretul semnat de Vladimir Putin privind introducerea unor „contra-sancțiuni” din cauza războiului din Ucraina are incluse mai multe „măsuri economice în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Statelor Unite și ale altor state străine, dar și organizațiilor internaționale care li s-au alăturat”.

Astfel, potrivit decretului, din 1 martie, rezidenților ruși li se interzice să acorde împrumuturi în valută nerezidenților, să crediteze valută străină în conturi bancare din străinătate și să transfere bani prin sisteme de plată străine „fără a deschide un cont bancar”.

De asemenea, decretul mai impune o măsură prin care companiile exportatoare sunt obligate să își convertească în ruble 80% din veniturile lor valutare primite de la 1 ianuarie 2022.

Luni, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Delegațiile Federației Ruse și a Ucrainei s-au întâlnit luni, 28 februarie, în regiunea Gomel din Belarus. După mai multe ore de negocieri, cele două delegațiile au anunțat că se întorc în capitalele țărilor (Kiev și Moscova) pentru consultări suplimentare. Potrivit Șefului Oficiului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, în prima zi de negocieri, cele două părți au stabilit subiectele prioritare.

NEGOCIERI ÎN REGIUNEA GOMEL DIN BELARUS: VIDEO/ UPDATE. Prima zi a negocierilor de la „casa pescarului”, dintre Rusia și Ucraina, în Belarus, s-a încheiat.