Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) ”M-am ciupit. Dar îmi…

(VIDEO) ”M-am ciupit. Dar îmi place să mă arate la televizor”

 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Republica Moldova este a doua țară din lume care consumă cel mai mult alcool pe cap de locuitor. În anul 2015, în R. Moldova peste 46 000 de persoane erau al evidența autorităților pentru alcoolism. Unele calcule arată că în R. Moldova se consumă mai mult de 16 litri de alcool pur pe cap de locuitor.  Statul oferă tratament medical GRATUIT persoanelor dependente de alcool, dar nu este eficient în toate cazurile. Doar 3 000 de alcoolici se tratează anual la Dispensarul Republican de Narcologie, iar pentru tratamentul fiecăruia se cheltuiesc din bani publici circa 5000 lei.

Pentru anul 2016 Compania Națională de Asigurări în Medicină a încheiat un contract cu Dispensarul Republican de Narcologie pentru profilaxia, depistarea, tratamentul și reabilitarea bolnavilor cu profil narcologic în valoare de circa 24 milioane de lei.

Urmăriți sâmbătă un reortaj marca ”Reporter de Gardă” despre bărbații, femeile, familiile în care se face abuz de alcool și despre modul în care unii dintre ei au învins această problemă.