Principală  —  Ştiri   —   (video) ”La vârsta de 80…

(video) ”La vârsta de 80 de ani – stai acasă. Du-te-n…”

Reporter de Gardă documentează un subiect despre situația pensionarilor din Moldova. În acest scop, a filmat modul în care bătrânii fac cumpărături și prețurile la produsele de care aceștia au nevoie. Octogenara Eugenia Botnaru, artistă a poporului, a acceptat să fie filmată în timp ce își face cumpărăturile la Piața Centrală. Paznicii halei de carne au alungat-o.

 

Paznicii halei de carne din Piața Centrală nu au argumentat interdicția de a filma cum o pensionară își face cumpărăturile și ce produse își poate permite dintr-o pensie. Argumentele și comentariile lor au fost de genul: ”La vârsta de 80 de ani stați acasă”, ”Nu vreu să argumentez..”, ”Dute-n…”, ”Pe căldura asta n-aveți astâmpăr”.

Remarcăm, că deși se anunță că hala de carne a Pieței Centrale ar fi fost privatizată și este spațiul privat al unui cetățean, în același timp, este un spațiu public, unde se vând produse pentru toți cetățenii, și unde reporterii ar trebui să aibă acces liber, pentru a documenta calitatea deservirii și siguranța alimentară a cetățenilor.

Vom reveni cu un produs argumentat la această temă în cadrul unei emisiuni ”Reporter de Gardă”.