(VIDEO) Cum a motivat ANRE decizia de majorare a tarifelor la gazele naturale

În ședința de astăzi, Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a aprobat majorarea cu 9,8% a tarifului la gazele naturale. Astfel, tariful va fi cu 25% mai mic față de cel solicitat de întreprinderea Moldovagaz.

Reprezentanții Moldovagaz au criticat decizia ANRE, menționând că noile tarife nu reflectă cheltuielile reale pe care le suportă întreprinderea ca urmare a devalorizării leului.

Fostul director al ANRE, Victor Parlicov, susține că dacă Parlamentul va anula ”amendamentul Furdui”, tarifele ar putea fi micșocare.

”Datorită acestui amendament, tarifele la gazele naturale sunt majorate cu cca 5%. Datorită presiunii societății, sper că Parlamentul va anula acest amendament, iar ANRE va trebui să recalculeze tarifele la gaz”, a declarat Parlicov

Sursa Video: http://ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *