Principală  —  Ştiri   —   (video) Controverse și proteste la…

(video) Controverse și proteste la delfinariul din Chișinău

La o zi după deschiderea delfinariului la Chișinău, opiniile sunt împărțite. Administratorii delfnariului Nemo, susțin că deschiderea unei asemenea atracții în capitală ar trebui să fie doar motiv de mândrie. Reprezentanții societății umane, însă sunt de altă părere.

Administratorul delfinariului ”Nemo” din Chișinău susține că după ce Moldova a fost cunoscută doar pentru hârtoape și beciuri, în sfârșit acest stat va fi cunoscut pentru o atracție deosebită: „Moldova e cunoscută datorită oamenilor harnici, pământului roditor, hărtoapelor, avem beciuri și avem o perlă a Moldovei care este delfinariul,” susține administratorul Adrian Focșa.

Mai mulți cetățeni și-au exprimat scepticismul față de situația delfinilor departe de zona marină, iar reprezentanții organizației Societatea Umană organizează astîți un protest: „Delfinii iubesc libertatea! Orice delfinariu, este o inchisoare. Delfinii nu trebuie sa trăiască în suferință pentru 15 minute de show, si veniturile proprietarilor, ” se spune în comunicatul emis de Societatea Umană.
Activiștii care susțin că delfinii nu au condiții adecvate la Chișinău, invită susținătorii la un protest împotriva acestui delfinariu. Protestul va avea loc la 27 mai ora 13.00 linga Manejul din Chișinău, strada Andrei Doga nr 26.