Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vicepremierul pentru reintegrare, despre anularea…

Vicepremierul pentru reintegrare, despre anularea sancțiunii împotriva Uzinei metalurgice de la Râbnița

Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a recunoscut într-o conferință de presă că conducerea de la Chișinău s-a implicat în soluționarea problemei privind anularea embargoului impus de Ucraina Uzinei metalurgice de la Râbnița. Anterior, RISE Moldova a publicat o investigație la acest subiect, care conține și o scrisoare semnată de prim-ministrul Pavel Filip. Aceasta este adresată conducerii din Ucraina în care se solicită anularea sancțiunii aplicate Uzinei metalurgice de la Râbnița.

„Trebuie să recunosc că într-adevăr a existat o corespondență oficială nu doar la nivel național, dar și la nivel internațional cu privire la subiectul uzinei metalurgice. În anul trecut, la ședința în formatul 5+2, această problemă a fost vociferată în care s-a solicitat intervenția pentru soluționarea acestei probleme. Chișinăul nu este interesat să creeze careva blocaje sau bariere administrative nici unui agent economic care este oficial înregistrat la Agenția Servicii Publice”, a declarat Cristina Lesnic.

Aceasta a mai comunicat că „abordarea noastră este echilibrată indiferent dacă agentul economic este înregistrat oficial pe malul drept sau pe malul stâng al Nistrului. Reconfirm că astăzi acest agent este cu statut legal în registrul nostru”.

La rândul său, reprezentantul OSCE, Franco Frattini a declarat că această măsură „nu este un cadou. S-a discutat această tematică și anul trecut. Este inițiativa care vine să elimine barierele care există. Nu am nicio obiecție în acest caz, ba chiar aplaud decizia Guvernului să suțină acest sector important pentru economia țării”.

Potrivit investigației RISE Moldova, solicitarea premierului Filip a fost examinată doar într-o singură săptămână. De asemenea, șeful executivului de la Chișinău nu a comentat informațiile apărute în spațiul public.