Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon: Andrei Năstase merită…

Igor Dodon: Andrei Năstase merită să ajungă în turul doi la prezidenţiale, pentru că „poate să lupte cu adevărat, spre deosebire de alții”

Foto: Deutsche Welle

Candidatul susținut de PSRM în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon, consideră că contracandidatul său din partea Platformei DA, Andrei Năstase, merită să acceadă în turul doi al scrutinului, pe motiv că „poate să lupte cu adevărat, spre deosebire de alții”.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4, Igor Dodon a spus că ar avea toate șansele că câștige un nou mandat de președinte din primul tur, iar dacă asta nu se va întâmpla, și-ar dori ca în turul doi să acceadă împreună cu Andrei Năstase.

„Mi-aș dori să acceadă Andrei Năstase, pentru că are spirit combativ. El ar merita cu adevărat să fie în turul doi. El a luptat, comparativ cu unul care a fugit din ţară şi comparativ cu alta, care se afla în clădirea Guvernului, atunci când noi înghețam în faţa Parlamentului. Deși suntem într-o relație de foc încă de când era ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase merită. El a cedat în 2016, el a luptat până în 2016 în Piaţă”, a declarat Igor Dodon.

De menționat că toate sondajele de opinie prezentate până la moment arată că în turul doi al alegerilor prezidențiale ar accede Igor Dodon și Maia Sandu, în timp ce Andrei Năstase este poziționat pe locul 4 sau 5.

Un candidat la funcția de președinte promite să îl propună pe Traian Băsescu la funcția de premier. Chirtoacă: Sunt speculații

Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc la 1 noiembrie.

Lista candidaților înregistrați:

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
  7. Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
  8. Dorin Chirtoacă, Mișcăea Politică UNIREA.