Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Usatîi recunoaște că interceptat convorbirile…

Usatîi recunoaște că interceptat convorbirile dintre Filat și Shor printr-un program-spion

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a recunoscut cum a obținut convorbirile telefonice dintre fostul premier, Vlad Filat și primarul de Orhei Ilan Shor. Acesta a mai declarat că deține înregistrări cu discuțiile lui Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Valeriu Streleț și Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Usatîi, convorbirile au fost interceptate prin intermediul unui program-spion, care costă aproximativ 300 de dolari.  Acesta a făcut dezvăluirile în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul „Realitatea TV”.
„Este foarte simplu. Pe numărul de telefon care ne interesează este transmisă o aplicaţie, iar dacă este acceptată, cel care a expediat-o poate urmări on-line toate convorbirile de pe acest telefon, indiferent dacă sunt în Viber, Skype sau format obişnuit”, a precizat primarul de Bălţi.
Usatîi a mai declarat că deţine înregistrările mai multor convorbiri telefonice dintre Filat şi Shor, pe care le va publica la timpul potrivit. Totodată, politicianul a mai spus că deţine și înregistrările discuțiilor cu alți politicieni, inclusiv Valeriu Streleţ, Vlad Plahotniuc, Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă, pe care intenţionează să le facă publice.
„Am recurs la înregistrarea convorbirilor telefonice ale lui Filat din motive de securitate personală, dar şi pentru binele cetăţenilor Republicii Moldova, pentru a demonstra cine a furat miliardul”, a explicat Usatîi.

„Am demonstrat pe parcursul anului trecut că Usatîi este un virus care intră acolo unde îi trebuie. Am declarat anul trecut că Filat o sa fie supravegheat și va ajunge la pușcărie. Și am fost nevoit să-mi îndeplinesc promisiunea în fața cetățenilor și am fost nevoit chiar și pentru securitatea mea. Am făcut acest lucru pentru  ademonstra că Shor și Filat sunt complici”,  a recunoscut Usatîi.

Amintim că luni seara, Renato Usatîi a publicat pe rețelele de socializare înregistrările unor convorbiri telefonice, afirmând că acestea ar fi dintre Filat şi Shor. În ultima convorbire Filat îi spune lui Shor că situaţia a ieşit de sub control, nu se ştie ce va fi la şedinţa Parlamentului de joi, (15 octombrie, ziua când Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut de CNA, n.r.) şi îi sugerează să plece din ţară.

Menționăm că interceptarea convorbirilor telefonice este interzisă prin lege. Acestea pot fi efectuate doar în cadrul dosarelor penale, de către o subdiviziune specializată a SIS, cu avizarea judecătorului de instrucţie.

Sursa foto: protv.md