Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ungaria a blocat accesul migranților…

Ungaria a blocat accesul migranților spre Croația

Ungaria a închis în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, după cum a anunțat anterior, un important punct de trecere a migranților la frontiera sa cu Croația, în apropiere de Zakany, în prezent blocat de un gard masiv de sârmă ghimpată.

Imediat după trecerea unui ultim grup de sute de migranți, deschiderile din acest gard care se ridică în mijlocul câmpiei, în sudul Ungariei, un fost închise ermetic cu puțin înainte de ora 01.00 (vineri, 23.00 GMT) de către polițiștii ungari, în aplicarea deciziei anunțate în cursul zilei de guvernul premierului Viktor Orban.

 

„Până acum nu există motive pentru a începe construirea unei bariere și la frontiera cu România”, a declarat șeful diplomației maghiare. Potrivit France Press , vineri noaptea, Ungaria a închis granița cu Croatia, din cauza refugiaților. Imediat, autoritatile croate au anuntat că instituie un nou „coridor”, în direcția Sloveniei, pentru a permite tranzitul migranților care vor să ajungă în Occident. Pe de altă parte, Ankara a risipit optimismul liderilor europeni, care spun că au stabilit un „plan de acțiune” cu Turcia, ca soluție pentru criza refugiaților.

Sursa foto: thenational.ae