Un minut de reculegere, păstrat în memoria victimelor atacului de la Charlie Hebdo

Franţa a păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului comis, la 7 ianuarie, la redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Transportul public din Paris şi-au întrerupt traseele pentru un minut, timp în care şi şcolile şi-au încetat activitatea. De asemenea, în numeroase întreprinderi salariaţii au încetat lucrul.

Preşedintele francez François Hollande a decretat „zi de doliu naţional” joi, în urma atentatului din capitală.

Amintim că în Paris a fost comis cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *