Principală  —  IMPORTANTE   —   Un deputat, mai mulți consilieri…

Un deputat, mai mulți consilieri municipali și primari PSRM, decorați de Dodon în ultimele zile de mandat

În ultimele zile ale mandatului de președinte, Igor Dodon, a oferit mai multe distincții de stat. Printre cei decorați pe ultima sută de metri a mandatului fostului șef de stat se numără un deputat, consilieri PSRM, dar și câțiva primari, la fel, socialiști, dar și independenți.

Fostul președinte, Igor Dodon, i-a oferit „Ordinul de Onoare” deputatului fracțiunii PSRM, Oleg Lipskii. 

Distincția a fost oferită parlamentarului pentru „merite față de stat, muncă îndelungată și prodigioasă în diverse domenii, înalte calități profesionale și activitate intensă pe tărâm social”.

Un alt socialist decorat de Dodon este vicepreședinta Fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Svetlana Popa. Aceasta a primit ordinul „Gloria Muncii”.

De aceeași distincție – „Gloria Muncii” s-a învrednicit primarul comunei Tohatin, mun. Chișinău, Sergiu Cebotaru, dar și primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu. Ambii edili se declară independenți.

Ordinul „Gloria Muncii” a primit și primarul socialist al comunei Dolinnoe, raionul Criuleni, Pavlina Teleșcev.

Totodată, Dodon l-a decorat cu medalia „Meritul Civic” pe consilierul PSRM în CMC, Serghei Basiuc-Brînzei.

Aceeași medalie au primit primarul socialist al satului Colonița, mun. Chișinău, Angela Zaporojan, primarul PLDM al comunei Ucrainca, raionul Căușeni, Ion Crivoi, dar și primar PDM al satului Săiți, raionul Căușeni, Valeriu Musteață.