Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina: 12 oameni au murit…

Ucraina: 12 oameni au murit după ce un vas s-a scufundat în Marea Neagră

Cel puțin 12 persoane au murit sâmbătă după ce un mic vas de pasageri s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei.

Volodîmîr Jmak, prim-adjunct al guvernatorului regiunii Odesa, a declarat că 36 de persoane se aflau la bordul ambarcațiunii, dintre care trei membri ai echipajului. Acesta a mai precizat că  vasul s-a scufundat în jurul orei 15.30 și că 23 de persoane au putut fi salvate. „Cauza tragediei: o furtună violentă și lipsa vestelor de salvare. Douăsprezece persoane înecate au fost găsite. Alta încă este căutată”, a declarat oficialul.  La acest moment 18 dintre persoanele salvate sunt spitalizate.

Guvernatorul regiunii, fostul președinte reformator georgian Mihail Saakașvili, a anunțat pe pagina sa de Facebook că își întrerupe o vizită la Lviv, în vestul Ucrainei, pentru a ajunge la locul tragediei în apropierea satului Zatoka, situat la aproximativ 50 km de Odesa.

Saakașvili a mai anunțat că proprietarul ambarcațiunii a fugit, iar corabia nu era înregistrată. Potrivit guvernatorului, ambarcațiunea avea veste de salvare pentru 12 persoane. De asemenea, nava nu a dat semnalul SOS, aceasta fiind și o cauză a numărului mare de victime. Saakașvili a dispus crearea unei comisii care va investiga accidentul și a interzis să iasă în mare navele din porturile Belgorod-Dnestrovsk și Zatoka.

Astăzi în regiunea Odesa a fost anunțată o zi de doliu.

Sursa: evz.ro