Principală  —  IMPORTANTE   —   Un medic neurolog de la…

Un medic neurolog de la Institutul Mamei și Copilului a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Smirnova Liudmila, medic neurolog din cadrul Institutului Mamei și Copilului (IMC), Șef Secția Neurologie în perioada 1985 – 1998, a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

„Va rămâne în amintirea colegilor ca un specialist desăvârșit, un exemplu de profesionalism și dedicație în cei peste 35 de ani de activitate în cadrul instituției”, au transmis reprezentanții IMC.

Contactat de ZdG, purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, a declarat că nu cunoaște cauza exactă a decesului, dar ne-a comunicat că aceasta fusese anterior infectată cu noul tip de coronavirus și decedase în cadrul Spitalului Clinic Republican (SCR) „Timofei Moșneaga”.

Ofițera de presă a SCR, Marina Zibliuc, a precizat pentru ZdG că Liudmila Smirnova a decedat ieri, 27 septembrie. Ea ne-a mai spus că aceasta fusese internată la 20 iulie, fiind infectată cu noul tip de coronavirus, iar la 12 august testele au fost negative. Totuși, a rămas internată în spital, deoarece starea ei era foarte gravă și avea nevoie de reabilitare.

Astfel, potrivit lui Zibliuc, ea a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

https://www.facebook.com/IMSP.IMsiC/posts/1708316146009552

Până acum, în total, în R. Moldova au decedat 38 de angajați din sistemul medical din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.