Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Deputat, despre demisia judecătorului Anatolie…

Deputat, despre demisia judecătorului Anatolie Pahopol din funcția de președintele interimar al CSM: I-a stricat planurile lui Dodon

Sergiu Litvinenco

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție după ce judecătorul Anatolie Pahopol a demisionat din funcția de președintele interimar a Consiliului Superior al Magistraturii, Potrivit lui Litvinenco această demisie „i-ar strica planurile” președintelui R. Moldova, Igor Dodon, de a numi pe final de mandat în functii niște judecători  „dubioși”.

„Anatol Pahopol a demisionat din funcția de membru și președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Ce înseamnă asta?

Din câte se pare, i-a stricat planurile lui Dodon, Lebedinschi și alții ca ei de a mai numi acum pe final de mandat în functii niște judecători dubioși, printre care și controversatul Pavliuc. Dincolo de faptul că este discutabilă în general numirea de către Dodon a judecătorilor în perioada în care au loc alegeri prezidențiale, devine foarte clar că chiar și oamenii care îi erau loiali îl părăsesc.

Adică și oamenii fideli lui Dodon își dau seama că șansele lui pentru un nou mandat sunt zero. Așa și o să fie!”
, susține Litvinenco.

Președintele interimar a Consiliului Superior a Magistraturii(CSM), Anatol Pahopol, a demisionat. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței CSM.

Pahopol și-a motivat decizia prin ultima pronunțare a Curții Constituționale(CC), care a examinat cererea deputatului Platformei DA, Dinu Plîngău, și a decis să sisteze procesul la judecarea cererii de suspendare a legii nr. 67 din 21 mai 2020, ce se referă la CSM.