Sportivii din Moldova au cucerit trei medalii la Campionatul European pe cluburi la taekwondo

Luptătorii moldoveni au obținut trei medalii de bronz la cel de-al 6-lea Campionat European pe cluburi la taekwondo, care s-a încheiat la 8 februarie. Campionatul continental a adunat peste o mie de participanți și s-a desfășurat la Istanbul, Turcia.

Sportivii cadeți au întrat în luptă în prima zi a turneului. Reprezentantul R. Moldova Alin Manole, (categoria -53 kg) a cucerit prima medalie de bronz. Alin a câștigat două lupte, după ce a cedat primele trepte ale podiumului de premiere reprezentanților Turciei.

În a doua zi a competiției, juniorul Danil Lupolov (categoria – 73 kg) a cucerit medalia de bronz în semifinala contra reprezentantul Azerbaijanului, Umud Afandiyev.

Serghei Uscov, un sportiv în vârstă de 18 ani din Tirapol, care a luptat în categoria de seniori (- 58 kg) a devenit al 3-lea premiant al Campionatului European. Sportivul a pierdut lupta de semifinală în fața rusului Georgii Gurtsiev, care a devenit campion european.  În decembrie 2017, Uscov a cucerit medalia de bronz la Campionatul European.

Un alt sportiv promițător din R. Moldova, Stepan Dimitrov, a încercat să lupte pentru medalii în categoria – 58 kg, însă a pierdut a doua luptă, contra sportivului din Kazahstan. Fratele său, Vadim Dimitrov, (categoria – 54 kg) nu a reșit să treacă în runda 2.

Trebuie remarcat și un alt rezultat important al ultimei zile de concurs. Loredana Porcescu (categoria juniori, – 59 kg) a avut șanse mari să aducă încă o medalie palmaresul echipei, însă un singur punct nu i-a ajuns sportivei ca să iasă în semifinale.

Foto: realitatea.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *