Performanță istorică: Naționala de tineret a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European

Naționala de fotbal sub 21 de ani a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal destinat echipelor de tineret.

În ultimul partidă din faza grupelor România a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul împotriva Franței, calificându-se în careul de ași al competiției de pe primul loc.

Din aceeași grupă au mai făcut parte Croația și Anglia. În primul meci România a învins Croația cu 4-1, iar în cel de-al doilea a trecut cu 4-2 de selecționata de tineret a Angliei.

Odată cu calificarea în primele patru echipe de la acest campionat european, nationala de tineret a României a obținut automat calificarea și la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, după o pauză de jumătate de secol.

În semifinale tricolorii vor întâlni Germania, iar Franța se va duela cu Spania pentru un loc în marea finală.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Brava la baieti ! Pe cind si la noi o ocazie de asta, istorica? Sau numai shmenuri si potlogari se poate in fotbal moldovenesc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *