Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ZdG a înregistrat cel mai…

ZdG a înregistrat cel mai mare număr de abonați în 15 ani

Ziarul de Gardă înregistrează în acest an cel mai mare număr de abonați în cei 15 ani de activitate. În urma campaniei de abonare, ZdG urmează să ajungă la 10 101 abonați, tirajul total fiind de 11 072 exemplare.

Numărul de 10 101 abonați este cu 3 081 mai mare decât cel al abonaților pentru ianuarie 2019, creșterea fiind de 44 %.

Redacția aduce mulțumiri întregii comunități de cititori ai ZdG și fiecărui abonat în parte. Remarcăm devotamentul celei mai mari părți a abonaților, care sunt cu noi ani în șir și îi salutăm cordial pe noii membri ai comunității ZdG. Promitem că vom depune efort să avem un ziar cât mai interesant, cu materiale bine documentate pe subiecte de maxim interes public.

Remarcăm participarea activă și altruistă a comunității on-line, care, citind ziarul gratuit pe internet, a decis să își aboneze rudele sau prietenii din sate, oferindu-le în dar abonamente la ediția tipărită. În 2020, numărul de abonamente realizate on-line a crescut cu 160% în raport cu anul trecut.

În luna decembrie 2019, ZdG a beneficiat pentru prima dată de o campanie de crowdfunding, organizată cu sprijinul lui Andrei Lefter, un conațional stabilit în Italia și Dorina Baltag – din Olanda. 

Cu ajutorul lor, a fost colectată suma de 2.952  euro care a făcut posibilă abonarea la ZdG a peste 200 de școli și biblioteci. Mulțumiri speciale reprezentanților diasporei de pe rețelele sociale, inclusiv grupului NorocOlanda – HelloNetherlands. Redacția va continua și în acest an să editeze pagina „Diaspora” în care va include scrisorile, mesajele, opiniile celor plecați din Republica Moldova, creând o comuniune cu cei dragi rămași acasă.

De asemenea, câteva persoane și companii au donat în mod special pentru abonarea azilurilor, orfelinatelor, închisorilor, bătrânilor sărăciți care au nevoie să se informeze și au plăcerea să citească ZdG. Abonamentele au fost perfectate și vom urmări ca aceste instituții să primească și să distribuie corect ziarele către beneficiari. 

Planurile redacției pentru anul 2020 sunt mari, grele și interesante. În curând vom face public raportul anual al ZdG, în care explicăm detaliat ce am reușit și ce ne propunem să realizăm în acest an. Cert este că vom continua să scriem, în primul rând, despre corupție și despre drepturile omului, lansând și produse video sau multimedia la aceste subiecte. 

Primul număr din acest an al ediției tipărite apare joi, 16 ianuarie. Rugăm toți abonații și persoanele care au dăruit abonamente să urmărească dacă ziarul ajunge la destinatari, iar în cazul unor dificultăți – să informați neapărat redacția la nr. +/373/ 22 23 44 38 sau pe adresa de e-mail ziardegarda@gmail.com.

Anunțăm că pe www.abonare.md e posibilă abonarea în continuare, pentru lunile februarie – decembrie 2020.

Rezultatele concursului poștașilor vor fi anunțate în următoarele zile.