ZdG a fost premiat pentru cea mai bună fotografie, acordat de API

Asociația Presei Independente a ales „Viața din colibă” – drept cea mai bună fotografie a anului 2016. Autoarea fotografiei este Tatiana Beghiu, reporter ZdG.

În imagine apare Tudor Pânzari, veteranul Războiului pentru Independență, care a rămas fără casă (a fost demolată de autoritățile de la Căușeni) în timp ce era internat la spital și nu a primit nimic în schimbul acesteia.

Tudor Pânzari protestează într-o colibă, în preajma Palatului Republicii, începând cu 13 iulie 2010, însă guvernanții nu-l observă și nu-i rezolvă problema locativă, chiar dacă îl văd în fiecare zi în centrul capitalei. „În anul 2010 am ieşit la proteste în stradă. Dacă aş fi primit casă atunci, aş fi trăit ca toată lumea – rău, dar măcar cu un acoperiş deasupra capului”, ne-a spus veteranul, în cadrul unui interviu.

Ziarul de Gardă a fost lansat în anul 2004 ca un ziar dedicat jurnalismului de investigaţie şi este singurul grup media din R.  Moldova care face jurnalism de investigaţie în 4 formate: ziare tipărite în limbile română şi rusă, portal web în două limbi, emisiune săptămânală TV şi Radio.

Asociaţia Presei Independente (API) a fost creată cu 20 de ani în urmă şi organizează concursuri  anuale pentru a identifica şi premia cei mai buni reporteri, dar şi cele mai bune instituţii media care intră în componenţa sa.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *