Voronin, fără întrebări către Chiril Gaburici

Vladimir Voronin, liderul PCRM nu a avut întrebări către Chiril Gaburici. Acesta s-a adresat doar președintelui Academiei de Științe. Răspunsul primit însă l-a nemulțumit.

Voronin: “Ați avut o întâlnire la Academia de Științe. Am înțeles că au fost rugăminți să majorați investițiile în știință. Eu am o întrebare pentru dl Duca. Ce primește statul de pe urma acestor investiții?”, a întrebat Voronin.

Gheorghe Duca: “Cu 280 milioane de lei a fost finanțată știința anul trecut. E puțin. Noi ne-am asociat la Uuniunea Europeană. Am plătit cotizație de asociere la UE de 1 milion de euro. Savanții noștri au câștigat proiecte de 4 milioane de euro. E o eficacitate de unul la patru”, a precizat Duca.

Voronin: Eu am pus întrebarea referitoare la știință, dar nu la business. Cu ce aport intră știința în economia națională, dar nu am auzit nimic concret”, a replicat comunistul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Teo

    Pai dacă savanții merg în UE și câștigă premii, înseamnă că domeniul cercetării în Republica Moldova nu poate fi decât unul constructiv. Cum poți să nu îți imaginezi importanța cercetării – din orice domeniu ar fi ea – pentru propria națiune ? Bogăția unei țari stă, printre altele, în educație și cercetare, asigurându-se astfel calitatea generațiilor viitoare. Domnule Voronin … sigur ești bine ?

  2. tika

    bogatia unei tàri e in responsabilitatea fatà de bàtrini!!!

    in o tarà unde bàtrinii mor de foame,copiii au ràmas fàrà pàrinti (majoritatea plecati sa kistige o bucàticà de pine) despre care cercetàri si educatie este vorba…aleio oameni dibili la cap….sau voi vedeti numai ce se intimplà sub nasul vostru si rudelor voastre cu pozitiile sànàtoase si buzunarul plin!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *