Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Viorel Morari, restabilit în funcția…

Viorel Morari, restabilit în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

Sursa: sputnik.md

Marți, 17 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat Ordinul de restabilire în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA) a lui Viorel Morari.

„Restabilirea în funcție a avut loc ca urmare a tranzacției de împăcare amiabilă, în rezultatul acțiunii în contencios administrativ. Prin urmare, de astăzi interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, exercitat de către domnul Eduard Varzar, încetează de drept”, este menționat într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Viorel Morari și-a dat demisia din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție la 26 aprilie. Prin același ordin, Morari a fost transferat în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată a Procuraturii Generale.

Deși cererea de demisie a șefului PA a fost semnată încă la 26 aprilie, Procuratura Generală și Procuratura Anticorupţie nu au făcut publică informația despre plecarea din funcție a lui Morari decât la 2 mai, după ce presa a solicitat confirmarea zvonurilor. Motivul demisiei ar fi informațiile apărute recent în presă, potrivit cărora șeful Procuraturii Anticorupție (PA) ar fi fost implicat în „cazul Tranga”, coproprietarul lanțurilor de restaurante „Andy’s” și „La Plăcinte”.

Foto: sputnik.md