VIDEO/ Vântul puternic a făcut ravagii în mai multe regiuni ale țării

Localități fără lumină, automobile avariate și acoperișuri smulse. Acestea sunt consecințele vântului puternic, care în ultimele 24 de ore a cauzat mai multe situații de risc. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că avertizarea meteorologică de vânt se va menține pe tot teritoriul țării și pe parcursul zilei de astăzi, 11 martie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în raionul Criuleni, satul Zaicana, în urma intensificării de vânt au fost smulse şi deteriorate de pe acoperişul a zece case de locuit circa 111 foi de ardezie şi 42 metri pătraţi de ţiglă metalică. Tot rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui depozit din municipiul Orhei, fiind afectate circa 160 metri de ţiglă metalică.

În Chişinău, condiţiile meteo nefavorabile au smuls de pe acoperişul unui bloc de locuit cu cinci nivele din bulevardul Moscovei 7/3, două plăci metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă.

De asemenea, pe parcursul zilei de duminică, peste 23 de localități din opt raioane au rămas parțial fără energie electrică din cauza vântului puternic.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru duminică, iar ulterior a extins și pentru astăzi, o avertizare cod galben de intensificare a vântului. Pe arii extinse se vor menține intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 18-23 m/s.

În acest context, pompierii îndeamnă oamenii să fie prudenţi şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul menajer. În situaţii de risc persoanele pot apela de urgenţă Serviciul 112.

Foto: Facebook/Constantin Vrabie

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *