VIDEO/ Un inspector de patrulare a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer: „Vorbiți în limba de stat”

Un inspector de patrulare a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer originar din Vulcănești. Fiind stopat de inspectorul de patrulare, șoferul a solicitat să i se explice în limba rusă care sunt regulile de circulație pe care le-a încălcat, însă polițistul l-a refuzat, precizând că acesta vorbește doar în limba de stat.

Update:  VIDEO/ Poliția a publicat discuția integrală dintre șoferul din Vulcănești și polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă

Imaginile video au fost publicate de Gagauzinfo.md, care relatează că incidentul a avut loc 12 ianuarie în raionul Cimișlia. Inspectorul de patrulare i-a spus șoferului că din moment ce acesta este cetățean al R. Moldova, este obligat să înțeleagă limba de stat: „Eu înțeleg limba rusă, dar nu sunt obligat să discut cu dvs în limba rusă. Sunteți cetățean al R. Moldova, vorbiți în limba de stat”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. observator

  Cu ce nota la romana a absolvit scoala soferul?Pentru ce moldovenii au cheltuit bani pentru asa persoane?

 2. Sergiu

  Respect polițistului! Lasă rîsurile estea să învețe să comunice în unica limbă de stat! Borîturi de rusofoni!

 3. Vano

  Porcul rus e atit de toromac, are tupeul sa publice acest video, sa fi fost in locul lui stergeam acest video imediat. Inspectorul bravo, dar cu un porc se putea o adresare mai dura…

 4. Von

  Bravo polițistului, corect. Mai mulți polițiști și mai mulți cetățeni ca el de-ar fi. Iar șoferul doar s-a făcut de rușine, are o viață trăită în Moldova și nu știe limba de stat. Oaie proastă, nu alta.

 5. Alin

  Karl Marx spunea că doar un oaspete, un idiot sau un ocupant poate SĂ NU CUNOASCĂ limba țării în care locuiește

 6. Nicolae

  De 200de ani, locuiesc în Basarabia și le ajunge tupeu să insiste să li se vorbească în limba rusă, oare sunt handicapați ca nu învață limba română sau NAGLEOJUL – mare limite.

 7. Igor

  Bravo politistului. De ar fi mai mulți. Corect spus limba rusa e a doua limba, care pote fi vorbita cu un cetățean străin, prima limba e romană așa ca fii bun și învaț-o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *