Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO / Un autocar pe…

VIDEO Un autocar pe ruta Istanbul-Chișinău, plin cu haine de contrabandă

customs.gov.md

O patrulă a echipelor mobile Sud a depistat în trafic un autocar pe ruta Istanbul-Chișinău, care tranporta din Turcia  geci din piele, sacouri și costume de gală în cantități comerciale, fără a deține documente privind proprietatea mărfii. Bunurile, ce urmau să fie comercializate ilegal pe piața autohtonă, au fost confiscate.

Autocarul  „Mercedes-Benz”, care se deplasa pe ruta Istanbul-Chișinău, a fost stopat de o echipă mobilă a Serviciului Vamal, responsabilă de prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri în zona de sud a țării, în apropiere de satul Ciucur-Minjir. La volanul unității auto se afla un cetățean moldovean care a afirmat că nu transportă bunuri în cantități comerciale.

În urma efectuării controlului vizual în salonul autovehiculului , angajații echipelor mobile au constatat prezența unui lot de marfă pentru care șoferul nu a putut prezenta actele de însoțire. Acest fapt a servit drept motiv de a însoți autocarul la terminalul vamal din proximitate, unde, în urma controlului fizic amănunțit, au fost descoperite mai multe geci din piele naturală pentru dame, sacouri, costume de gală și costume sport.

Autoritatea vamală a dispus ridicarea mărfii în vederea confiscării, specialiștii din domeniu urmând să stabilească valoarea exactă a bunurilor. Totodată cazul este cercetat în vederea elucidării tuturor circumstațelor și aplicării sancțiunii corespunzătoare, anunță Seriviul Vamal.

FOTO: customs.gov.md