VIDEO/ Ultimele detalii pe cazul șoferului scos cu forța din mașină. Declarațiile acestuia și ancheta internă a poliției

Un șofer din Chișinău acuză agenții de patrulare că și-au depășit atribuțiile de serviciu cerându-i să se legitimeze în timp ce staționa și că, ulterior, l-au scos forțat din mașină provocându-i mai multe leziuni. De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare au comunicat că șoferul ar fi depășit regimul de viteză și că a încercat să se eschiveze de la documentarea cazului. Totodată, poliția anunță că a inițiat o anchetă internă în privința acțiunilor angajaților săi.

Sergiu Ursu, șoferul scos cu forța din automobil de către polițiști, a povestit pentru Pro TV că, vineri seara, aproape de miezul nopții, se afla în mașina unui prieten și staționa lângă o benzinărie din sectorul Buiucani al Capitalei. La un moment dat, de el s-ar fi apropiat 4 polițiști care i-au cerut actele la control.

„M-am speriat că i-am văzut pe toți patru și motivul pentru care să-i dau actele? Pentru că nu am fost oprit. În cazul în care mă opreau era să prezint. Ei au așteptat ca eu să plec din stație ca să fiu oprit și să aibă motiv de a cere actele. Am fost aruncat la pământ și săreau pe mine parcă călcau lut. Am vânătaie pe nas și mai am câteva leziuni”, a declarat șoferul.

Versiunea polițiștilor în legătură cu acest incident este diferită de cea a șoferului.
„Inspectoratul Național de Patrulare precizează că ieri seara (vineri, n.r.), pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, angajații INP au lucrat cu radarul pentru a depista șoferii care se deplasează cu viteză excesivă. Aproximativ pe la ora 23:30 a fost observat un automobil de model Dacia, care se deplasa cu viteza de 91 km/h. Acesta a fost somat de inspectori să stopeze, însă șoferul a încercat să se eschiveze de la documentarea cazului cotind brusc într-o stație de alimentare auto.

Ofițerii de patrulare s-au apropiat de automobilul în care se afla o persoană de gen masculin, căruia i s-a explicat motivul pentru ce s-au apropiat solicitând să înmâneze actele.
Însă acesta a refuzat categoric de a prezenta careva acte, încercând să provoace intenționat o situație de conflict. După mai multe adresări de a înceta provocările, șoferul a pornit motorul și a încercat să plece, pornit spre direcția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Fiind urmărit aproximativ 300 de metri, automobilul a fost stopat. Din nou a fost rugat să prezinte actele de identitate, însă șoferul a refuzat categoric, continuând să provoace intenționat situație de conflict. Conducătorul a fost informat că dacă nu se va subordona cerințelor legale ale angajaților poliției va fi aplică forța fizică, cât și mijloacele speciale din dotare. Șoferul a ignorat somațiile inspectorilor de patrulare, în cele din urmă a fost scos forțat din automobil, imobilizat și aplicate cătușele”, se spune într-un comunicat al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că „s-a autosesiza și a inițiat o anchetă internă privind acţiunile polițiștilor, pentru examinarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a tuturor circumstanţelor”.

Atât șoferul, cât și oamenii legii au publicat secvențe video cu momentul incidentului.


Video publicat pe pagina de facebook a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. reporteur

    un avocat bun si sa dea in judecata politistii si ministerul si vedeti cum va cistiga procesul numai ca o sai ieie timp

  2. Constantin

    Șofer prost … De la o contravenție, care poate fi contestată un modul stabilit. Joacă teatru și pierde timp inzadar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *